Почиње одбојкашко плеј-оф лудило

Још се нису стишали одјеци финалног турнира Купа, а већ у среду почиње плеј-оф лудило, прво крећу одбојкашице, а у четвртак одбојкши. Борбе за највреднији трофеј

у сезони почињу и нема више места било каквим калкулацијама, сви су жељни успеха. Код  дама ће старопазовчко Јединство с пол позиције, а код мушкараца Војводина НС семе и они ће имати предност домаћег терена у односу на ривале.

У обе категорија ситуција је мање више позната, односно фаворити су изразити у три од четири четвртфинала. Код дама, Јединство и Црвена звезда би требали лако да изађу на крај са Суботичанкама и Зрењанинкама, док се нешто више варница очекује у дуелу Визуре и Динама. Сусрет ТЕНТ-а и лајковчког Железничара је потпуна непознаница и одлучиће нијансе, а о томе довољно сведочи њихов дуел из последњег лигашког кола када је било 3:2 за Обреновчанке.

Код мушкараца се назиру троје полуфиналиста. Новосађани су изразити фаворит против Спартака из Љига, Новопазарци против Нишлија и Звезда против Радничког из Крагујевца. Велика борба, па и потенцијално изненађење очекује се у двобоју Рибнице и Јединства из Старе Пазове. Краљевчани имају предност домаћег терена, али Јединство је лигу закључило са осам везаних тријумфа и свакако има право да запрети свима са својим искусним саставом.

М. Р.

Распоред првог кола четвртфинала плеј-офа

Жене:
СТАРА ПАЗОВА: Јединство – Спартак (среда, 19), БЕОГРАД: Црвена звезда – МД Зрењанин (среда, 18), ОБРЕНОВАЦ: ТЕНТ - Железничар (среда, 19), БЕОГРАД: Визура – Динамо (недеља, 18).

Мушкарци:
НОВИ САД: Војводина НС семе – Спартак (Љ) (четвртак, 18), НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – Ниш (четвртак, 18), БЕОГРАД: Црвена звезда – Раднички (четвртак, 18), КРАЉЕВО: Рибница – Јединство (СП) (четвртак, 19).
 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести