Подмлађена Србија боља после петераца

Подмлађени састав Србије победио је у трећем колу А групе Светске лиге за ватерполисте Словачку у гостима после петераца са 18:17. У регуларном делу меча било је 11:11.

Словачка - Србија 17:18 (2:4. 3:2, 2:1, 4:4,- 6:7)

НОВАКИ: Национални ватерполо центар, гледалаца 800, судије: Кикалишвили (Грузија), Давид (Француска). Играч више: Словачка 6 (4), Србија 6 (3).

СЛОВАЧКА: Ховерица, Фурман, Затович, Мараш Ткач 3, Дурик 1, Молнар, Семан 3, Марек Ткач 1, М. Урадник, Полович 1, Коларик 1, Балаж 1. Ј. Урадник.

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 2, С. Рашовић 4, Лазић, Суботић 1, Вицо 1, Драшовић 1 В. Рашовић 1, Јакшић, Радојевић, Стојановић 1, Јанковић, Добожанов.

Подмлађени састав Србије победио је у трећем колу А групе Светске лиге за ватерполисте Словачку у гостима после петераца са 18:17. У регуларном делу меча било је 11:11.

Словаци су повели преко Мараша Ткача, а онда је уследила серија од три гола гола нашег тима. Одлични Семан је успео да смањи на 3:2, а онда је три секунде пре краја са центра Суботић упутио лопту према Драшовићу који ју је сместио у мрежу домаћег голмана. Серија контрафаулова је обележила почетак друге четвртине. Балаж је успео да смањи на 3:4, да би Мандић мајсторијом повисио на 5:3. Опет су Словаци преко Семан дошли на “минус један”, да би пола минута пре одласка на велики одмор Мандић погодио за 6:4. Међутим, са звуком сирене је Марек Ткач је смањио на гол заостатка.

После поготка Страхиње Рашовића на почетку трећег перода за 7:5 Словаци су успели да стигну до изједначења (7:7), на 3,42 минута пре краја овог периода игре. Домаћи су играли све боље, Ристичевић је одбранио зицер Семану, али наш напад никако није функционисао. Срећом резултат се није променио до краја трећег периода. Словаци су дошли до вођства преко Пловича у почетком четврте четвртине (8:7), а онда је голгетерски пост прекинуо Страхиња Рашовић и изједначио на 8:8. У наставку се играло гол за гол, да би Словачка имала предност од 11:10 на 1,28 минута пре краја утакмице. Суботић је 53 секунде пре краја изједначио на 11:11. Србија је имала последњи напад, али је Страхиња Рашовић пропустио прилику да реши питање победника у регуларном делу меча.

Уследили су петерци. После 17:17 Савић је уместо Ристичевића на гол послао Добожанова, који је одбранио ударац Затовича, а онда је поготком Виктор Рашовић је решио питање победника.

Г. М.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести