После успаванке – Црвена звезда шампион

Вождовац - Црвена звезда 0:1 (0:0).

БЕОГРАД: Стадион на Врачару, гледалаца 1.500, судија: Сантрач (Павлиш). Стрелац: Сикимић у 57. минуту. Жути картони: Павловић, Радини Ћирковић и Адамовић (Вождовац), а Гаврић (Црвена звезда).

ВОЖДОВАЦ: Милошевић 6, Срећковић 6, Михајлов 7, Ивковић 6, Пузигаћа 6, Павловић 7, Радин 6, Асани 6 (Одита), Ћирковић 6, Благојевић 6 (Адамовић), Стојановић 6 (Машовић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман -, Петковић 7, Рендулић 7, Луковић 7, Ибањез 7, Доналд 7, Ле Талек 7, Срнић 7, Бабунски 6 (Плавшић), Ристић 6 (Гаврић), Сикимић 7.

Црвена звезда је забележила први тријумф у “плеј-офу” на Врачару у мечу готово рекреативног карактера, савладана је бојажљива екипа Вождовца, а након пораза Чукаричког од Војводине, испоставило се да су црвено – бели дошли до шампионске победе. Стрелац одлучујућег поготка био је Предраг Сикимић, некадашњи играч вождовачких “змајева”.

Није било готово никаквог фудбалског садржаја у првом делу меча на расквашеном терену на Врачару. Права успаванка у којој је гост имао већи посед лопте, али без било каквог “профита”. Вождавац се дисциплиновано бранио затворивши све прилазе голу, а напад као да их није превише интересовао. Голмани нису имали посла, а Звезда је створила тек две полу прилике. Бабунски, који је заменио суспендованог Катаиа, запретио је са ивице казненог простора у 11. минуту. Можда и најагилнији играч црвено-белих Доналд покушао је из слободног ударца са 18 метара, али је био недовољно прецизан (28. минут).

За нијансу јачи ритам у наставку сусрета. Звезда је обезбедила вођство, тиме и победу у 57. минуту. Искоса са леве стране Ибањез је у свом стилу извео слободан ударац, а у казненом простору Предраг Сикимић је правовремено поставио ногу и са неколико метара удаљености погодио мрежу.

Тек након примљеног гола тргли су се домаћи играчи покушали да нападну фаворита. Звездина одбрана на челу са искусним Луковићем и Рендулићем деловала је веома сигурно па голман Кахриман готово и није имао потребе за било каквим интервенцијама.

Треба још напоменути да су на старту утакмице “делије” одале почаст Александру Јаћимовићу, недавно убијеном навијачу црвено-белих у Чачку, али потом организованог навијања није било.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести