Последња прилика за доказивање

Још само десетак дана остало је до наставка првенства у фудбалској Суперлиги Србије, па наше најбоље екипе лагано улазе у финиш припрема и стварања жељене форме за пролеће.

Екипа Војводине ову фазу рада, као што је било и планирано, обавља у свом центру у Ветернику, а одиграће још две тренинг утакмице. Данас ће црвено-бели одмерити снаге са суперлигашем Радником из Сурдулице, док ће им сутра ривал бити члан Прве лиге Србије, тим БСК-а из Борче. Оба сусрета играју се у ФЦ “Вујадин Бошков”, а шеф стручног штаба Новосађана Драган Ивановић имаће још једну прилику да види колико од жељеног посла је одрађено, односно на чему треба додатно повећати активност до наставка првенства.

- Мало раније вратили смо се из Будве, али тиме ништа нисмо изгубили - објаснио је Ивановић. - Истина је да поједини играчи нису још увек на задовољавајућем физичком нивоу, попут главних креатора игре Мелега и Палочевића, али очекујем да ће они брзо достићи саиграче. Данас ће се Раднику супротставити група играча која ће имати последњи филтер да покаже да ли ће остати у Војводини, или ћемо их вратити у Пролетер, односно хоће ли проћи пробу у нашем клубу или не. С друге стране, свих 90 минута играће Трујић, Мелег, Зличић и Кнежевић, фудбалери који су и јесенас били међу носиоцима игре.

Дан касније, у суботу од 14 часова, ривал новосадском суперлигашу, биће прволигаш из Борче.

- У том дуелу играће момци који иза себе већ имају неколико сусрета у којима су добијали прилику да буду на терену пуну минутажу. На овај начин, дакле после две утакмице које нам следе, желим да заокружим списак првотимаца на њих 22, који ће бити носиоци игре у предстојећих девет првенствених кола, а онда и касије у плеј-офу, односно Купу Србије.

У овом тренутку у Војводини је неколицина играча чије могућности чланови стручног штаба још проверавају.

- У утакмици с Радником пружићу шансу Хрвату с немачким пасошем Лукасу Чуљку и Црногорцу Игору Ћуковићу, а обојица играју на позицији штопера. Желим да видим, без обзира на резултат данашње провере, да ли можемо да рачунамо на њих. Већ данас би требало да нам се придруже још двојица искусних фудбалера, тако да ћемо покушати да комплетирамо играчки кадар и попунимо празнине које имамо у екипи - додао је Драган Ивановић.

Утакмица Војводина - Радник почиње у петак од 11 часова у Спортском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику.

А. Предојевић

Стижу Лотинац и Којић

Како “Дневник” сазнаје, двојица играча о којима је Драган Ивановић говорио да би данас требали да се придруже екипи Војводине су некадашњи штопер Новог Пазара Емир Лотинац (29), који долази из Сингапура, као и нападач Немања Којић (27), бивши фудбалер Партизана, који је у минуле две сезоне носио дрес турског Газиантепа.

Иначе, Италијан Рауф Компаоре није прошао пробу и већ је напустио Нови Сад.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести