Потврђен квалитет рада

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је Француску у суботу увече, у „Комбанк арени“ пред 12.000 гледалаца, резултатом 94:88, после продужетка.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића забележили су и другу победу над истим ривалом, пошто су пре неколико дана били бољи и у дворани “Берси” Паризу (79:77). У веома квалитетној представи која је личила на прави такмичарски дуел, наша репрезентација је до победе дошла одличном игром у завршници меча.

Финиш сусрета био је веома занимљив и обележило га је надигравање капитена Милоша Теодосића и Тонија Паркера, који је асистирао Нанду Де Колоу за тројку и коначних 81:81, пошто после тога Стефан Марковић није успео да реши меч поготком за три поена.

– Никога није лако победити на овом нивоу два пута у три дана. Мислим да је то велика и позитивна ствар, јер излазимо из два меча, које смо намерно организовали са Французима, који су у врху европског квалитета. Јасно нам је каквом физичком напору су играчи изложени и све то ценимо, то је ствар о којој водимо рачуна. Имамо нове играче који полако улазе у систем. Морамо да радимо, видео анализе ће помоћи, јер је количина тренинга мала. Можда је најважнија ствар управо то што смо поново победили. Наши дуели с Француском су увек на пола коша, на један напад и врло су неизвесни. Такав је квалитет обе екипе. Добили смо потврду квалитета нашег рада.

Потом је селектор истакао и следеће:

- Задовољан сам великом жељом за победом, као и пожртвовањем у одбрани. Неколицина играча с клупе донели су велику енергетску промену. Играчи имају сарадњу, траже један другог, нико не жели да индивидуалним квалитетом решава утакмице, већ настоје да до игре стигну кроз заједништво. С друге стране, одбрана је „боја“ екипе.

Ђорђевић се осврнуо и на сутрашњу проверу са Грцима.

– Утакмица с Грчком је за навијаче. Слободан је улаз и ценимо много  подршку наших навијача. У дуелу с Француском су нам помогли у неким моментима када је било веома тешко, верујем да ће и сутра увече у великом броју бити уз нас.

У уторак, с почетком у 20.15 часова такође у “Комбанк арени”, заказана је провера против Грчке и после тога се репрезентација Србије окреће квалификацијама за ОИ у Рио де Жанеиру, које почињу 4. јула.

А. Пређевић

 

Радуљица хвали саиграче

Репрезентативац Србије, центар Мирослав Радуљица био је задовољан после првих провера с Французима.

– Била је тешка утакмица за нас у суботу увече - рекао је корпулентни кошаркаш. - Видели сте с којим жаром смо играли током читавог дуела. Свака част мојим саиграчима на томе. Одиграли смо целу утакмицу с израженом и великом жељом за победом. Наравно, грешили смо, али још смо у тренингу. Ова екипа не сме да има изговоре, тако да ћемо да наставимо да “цепамо” и играмо у истом стилу.

 

Србија- Француска 94:88 (13:14, 21:22, 23:22, 24:23, 13:7)

БЕОГРАД: “Комбанк арена”, гледалаца: 12.000, судије: Јовчић, Глишић и Обркнежевић (Србија).

СРБИЈА: Теодосић 10 (4ас), Симоновић 5, Дангубић, Богдановић 13 (6ск, 5ас), Марковић 5, Калинић 10, Недовић 16 (4ск), Бирчевић 3, Радуљица 17 (5ас), Јокић 10 (9ск), Штимац 5, Загорац.

ФРАНЦУСКА: Ловерњ 14 (8ск), Кахуди 4, Паркер 12 (8ас), Yексон 2, Пјетрус 2, Де Коло 16 (4ас), Дијао 8 (5ас), Ажинка 8 (4ск), Тили 7 (5ск), Моерман 7 (8ск).

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести