Повредили се Теодосић и Недовић

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић повредио је шаку десне руке пет минута пре краја утакмице с Аргентином коју су “орлови” изгубили са

 79:74 (30:14, 10:24, 18:20, 21:16). Засад нема информација о тежини његове повреде, али Тео има само шест дана да се опорави до почетка олимпијског кошаркашког турнира.

Један од најбољих играча наше репрезентације повреду је задобио током наизглед безазленог дуела са Факундом Кампацом на половини терена. Мачван је пренео лопту и предао је српском плејмејкеру, а када је Теодосић кренуо у дриблинг, Аргентинац га је ударио по руци. Тео је одмах истрчао с терена с болном гримасом на лицу и након што му је указана лекарска помоћ није се враћао у игру. 

Аргентинци су победу која их води ка титулу на турниру најавили после само неколико минута фуриозним стартом, али су ипак морали да се помуче за њу. Србија је успела да се врати у прилично груб меч, затим да 15-ак минута у потпуности контролише игру, али је у нови егал, а затим и вођство домаћина турнира одвео много бољи шут с дистанце.

Тројке су и биле кључне у овом сусрету - прво Ђинобилија на крају треће деонице, а затим и експресна серија од „три за три” Кампацо-Делфино-Делфино за +11 на половини последње деонице. На другој страни Богдановић (0-6 за три, 3-6 за два) и остали су имали веома лоше вече, а није било много поена ни испод самог коша.

Најефикаснији на терену су били Делфино са 20 и Ноћиони са 19 поена, док је Ђинобили додао 13. На другој страни су двоцифрени били Радуљица са 13 и Теодосић и Штимац са по 12 поена. Симоновић и Калинић су додали по осам, Јовић и Богдановић по шест, а прилично су недостајали поени Јокића који је остао тек на три поена.
Следећи меч у Кордоби на турниру „Супер 4”  Србија игра против Хрватске, у понедељак од 23 часа.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести