Преокрет у режији Илића

Партизан – Радник 3:2 (0:2)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 2000. Судија: Киш Чепеги (Нови Сад). Стрелци: Влаховић у 54. и Илић у 65. и 70. за Партизан, а Овусу у 22. и Делетић у 34. минуту за Радник. Жути картони: Брашанац (Партизан), Марковић (Радник).

ПАРТИЗАН: Шаранов 7, Бандаловски 6, Јовановић 6, М. Стевановић 6, Богосавац 7, Јевтовић 6 (Влаховић 7), Брашанац 6, Лукић 6(Косовић 7), А. Стевановић 7, Илић 8 (Бирманчевић),  Михајловић 8.

РАДНИК: Ристић 7, Миловановић 6 (Симоновић 6),  Вуковић 6,  Вучетић 6 (Мутавyић 6), Сурака 7 (Станковић 7), Гојковић 7, Пејчић, Овусу 7, Путинчанин 6, Делетић 7, Марковић 6.

Дуел две екипе испунио је очекивања. Било је пуно трке, темпа, брзих пасова, комбинаторике. Гости из Сурдулице изненадили су играче Партзизана и после првог полувремена водили са два гола разлике, чинило се да ж Немања Михајловић и Мирослав Богосавац показали су да су најопаће доћи до сензације, међутим у наставку меча “ваљак” је успео да преокрене  резултат и да победи.

Добру форму гости су потврдили и на стадиону у Хумској. У 16. минуту имали су одличну прилику, али је Шаранов интервенисао испред Сураке. А, мало касније су и повели. Одрадили су одлични контру после изгубљене лопте црно-белих и преко Овусуа постигли гол. Сигурност Сурдуличанима уносио је добрим интервенцијама и голман Ристић. Највише проблема Партизан је имао са брзим шпицевима гостију Овусуом и Сураком.  А, у 34. минуту 0:2. Поново је севнула контра Сурдуличана коју је сјајно реализовао Делетић, а треба рећи да је свему претходила велика прилика за црно-беле. На полувреме се отишло са изненађујућим, али заслуженим вођством гостију. На полувремену играчи су отишли на рапорт навијачима.  А у наставку Партизан се пробудио. Покушали су домаћи играчи да искористе  висину младог Влаховића. Оваква игра се умало исплатила већ после неколико минутра. У 52. минуту млади нападач је главом погодио пречку. А, убрзо  је погодио и мрежу.

Знатно ангажованији црно-бели су били у другом полувремену и голман Ристић је био на великим искушењима. И, у 65. минуту – 2:2. Бандаловски је вукао по десној страни, одиграо повратну на коју је натрчао Илић и сместио лопту у мрежу. А, нешто касније – преокрет. Након шансе Радника уследила је контра Београђана коју је рутински завршио поново Илић.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести