Превагу однели снага и искуство

Војводина - Црвена звезда 9:10 (2:3, 2:3, 4:3, 1:1)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца 200, судије: Раковић и Стефановић (Србија). Играч више: Војводина 6 (3), БВК Црвена звезда 9 (4). Петерци: БВК Црвена звезда 2 (2).

ВОЈВОДИНА: Виторовић (8 одбрана), Марић, Тубић 1, Поробић, Тененбојм 1, Прекогачић 1, Гвоздановић 2, Ћатовић 3, Тркуља, Шулц, Поповић, Марчета 1, Филиповић, Петковић. ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ (13 одбрана), Танкосић, Поповић 1, Јанковић, Кљајевић, Рацков 1, Аксентијевић 4, Андрејевић, Илић, Бакић, Драшковић 2, Пековић 2, Тодоровски, Јовић.

Ватерполисти Војводине изгубили су од Црвене звезде у 12. колу Јадранске лиге са 10:9. Овај резултат ће се бодовати за домаће првенство, али највероватније неће бити званичан и у Јадранској лиги. Наиме, Звезда се пред наставак регионалног такмичења значајно појачала и док су лиценце за Бранка Пековића, Ивана Рацкова и Бориса Поповића одобрене, спорне су оне Филипа Кљајевића, Срђана Аксентијевића и Драгана Драшковића који су играли за грузијску Локомотиву, који је учествовао у квалификацијама за Лигу шампиона. Пошто су ови играчи играли утакмицу против Рданичког у петак Управни одбор Регионалне Триглав лиге је одлучио да их казни одузимањем шест бодова, новчано са 5.000 евра и дуел је регистрован са 5:0 у корист Крагујевчана. Иста тројица играча су наступила и против Војводине, па се сада чека званично саопштење Регионалне лиге.

Иначе, дуел у Новом Саду требали су да суде хрватски арбитри, али они нису судили због насталог проблема. Уместо њих судили су Раковић и Стефановић. Њих двојица су дозволили нешто грубљу игру, која је више одговарала физички јачим и искуснијим играчима Црвене звезде. И поред тога Новосађани су одлично одиграли и ову утакмицу, као и ону против Партизана у петак. Нажалост, у обе су поражени, мада је видан напредак у раду са новим тренером Владимиром Цукићем. Добро је Војводина отворила утакмицу и повела са 2:0, али су до краја првог периода играчи Звезде успели да преокрену на 3:2 и то головима из петерца и са играчем више. У другој деоници наставила се игра гол за гол. Звезда је водила, а Новосађани су држали прикључак, да би опет из петерца на два минута пре одласка на велики одмор гости први пут имали два гола предности (6:4). Стрелац је био Срђан Аксентијевић за кога Војводина није успела да пронађе решење до краја сусрета.

И у наставку слична слика. Успели су Новосађани преко центра данила Тененбојма да опет смање на “минус један” почетком треће деонице, а онда је одлични Иван Гвоздановић донео четврто изједначење на утакмици (6:6). Поново је Аксентијевић из контре повисио на 7:6, а онда су Марко Марчета и Мирел Ћатовић други пут на утакмици донели вођство Новосађанима. Међутим, нису успели и да преокрену сусрет. Убрзо је Звезда опет имала предност од 9:8, тако да се ушло у драматичну завршницу. Ћатовић је на почетку четврте деонице опет донео поравнање (9:9), да би искусни Бранко Пековић на 2,28 пре краја постигао десети гол за госте, што је био и коначан резултат. Имала је Војводина шансу да извуче нерешен резултат, али је Тркуљин шут зауставио Александро Краљ.

Г. Маленовић

 

ЛИГА ВЕТЕРАНА: Убедљива Воша

Почело је и надметање у лиги ветерена за ватерполисте. Прво коло одиграно је у Сомбору.

Партизан је савладао домаћи Полет са 10:3, Београд је био успешнији од осијечке Круне са 19:7, Војводина је надиграла Спартак са 15:7, а Пијани сомови су били бољи од Бечеја са 13:9.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести