Приоритет избор новог руководства

Током минуле седмице Фудбалски клуб Војводина нашао се у центру пажње српске фудбалске јавности. После ванредне Скупштине клуба на којој су се њени чланови изјашњавали о два концепта

(Управног одбора, односно групе скупштинара) измена и допуна Статута и његовог усаглашавања са Законом о спорту, већином је изгласана концепција коју су предложили скупштинари. Сходно најавама дотадашњег председника клуба Војислава Гајића и председника Пословног тима Драгољуба Збиљића, због изгубљене битке за легитимитет, односно као морални чин, чланови Управног одбора поднели су неопозиве оставке, па је новосадски суперлигаш остао без најодговорнијих људи.

Одмах затим, отишао је и шеф стручног штаба Ненад Лалатовић, са својим помоћницима Драганом Шарцем и Видаком Братићем, а председник највишег клупског тела Милан Давидов и генерални секретар Божидар Бероња, сазвали су ванредну изборну Скупштину, на којој ће се бирати нови чланови управе Војводине.

Тим поводом позвали смо Александра Дунђерског, генералног директора црвено-белих и замолили га да нам прокоментарише најновија збивања.
- Припреме екипе почињу 8. јануара 2017. године - рекао је Александар Дунђерски. - Војводина је отворена за све људе који је воле и који су спремни да уложе свој интегритет, ресурсе и енергију, како би клуб даље напредовао. Приоритет је да се изабере ново руководство, а један од првих задатака нове управе биће бирање новог шефа стручног штаба.

У јавности су се појавила поједина имена потенцијалних кандидата за председника УО, попут некадашњег фудбалера из друге шампионске генерације клуба Душана Мијића. Уједно, кренуло је и лицитирање именима могућих наследника Ненада Лалатовића, па су се у оптицају нашла имена  Милана Раставца, Милана Ђуричића и Милана Косановића. Шта ви кажете не ту тему?
- У среду ће све бити познато - кратко је одговорио Александар Дунђерски.

Било како било, клупски рачун поново се нашао у блокади, а над ФК Војводина су се надвили тешки облаци борбе за голу егзистенцију. Играчи се налазе на заслуженом одмору, а на најодговорнијим људима из клуба, али и Града Новог Сада, је задатак да паметно одреагују, усагласе име(на) кандидата за председника клуба и изнесу га на седници ванредне изборне Скупштине. Она ће се, да подсетимо, одржати у среду, 21. јануара, у Амфитеатру СПЦ “Војводина” и почеће у 16 часова.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести