Прорадиће напад у Талину

Фудбалска репрезентација Србије после неколико одрађених тренинга у Пољској преселила се у Талин где је 29.марта, очекује још једна провера са Естонијом. Основно питање које се намеће

 је шта треба поправити да би се најзад осетила сласт победе.-Пре свега завршницу, јер извесно време нас муче голови, не можемо да реализујемо прилике које већ видимо у голу противника. Лопта неће у мрежу и то је оно што морамо да променимо, а само голови праве разлику. Када њих буде, онда ће доћи и резултати, а то је само питање тренутка - истакао је један од искуснијих у националном тиму Зоран Тошић.

Естонци су наши дужници из протеклих квалификационих дуела.
- Не познајем их много, ових дана ћемо их боље снимити. Прошло је много времена од претходног меча са њима, сигурно да ћемо ићи на победу и учинићемо све да је остваримо. Сећам се неких детаља са последње утакмице, водили смо 1:0 ,имао лепу прилику да постигнем други гол који би можда променио даљи ток тих квалификација. Било много хладно, услови баш тешки. Не знам шта нас сада очекује, али знам да морамо да победимо- поручио је Зоран Тошић.
Није Александар Митровић играо потив Пољске , али сада је спреман и верује у повољан резултат у Талину.

- Одиграли смо против Пољске веома добру утакмицу, имали смо посед, имали игру, али све то резултат није испратио. Напредујемо, види се бољитак и са головима доћи ће и победе. Звали су људи из Њукасла, замолили да прође најмање пет дана од утакмице, јер сам после ударца изгубио свест и није требало ризиковати. Сада је све у реду, спреман сам- поручио је Митровић.

Очигледно, постоји неки проблем психолошке прилике, у смислу да имате велико оптерећење од спортске јавности у Србији?
-  Нисмо имали ни среће у Познању. Без обзира нападачи морају да пруже више, да и најмању прилику претварамо у гол, а онда ће и резултат бити повољнији по нас. Када не иде, онда постоји притисак. Када буду дошли голови и мало бољи резултати онда ће  менталитет и самопоуздање бити на већем нивоу. А, притисак јавности је можда и мало већи него што би требало, поготово када се репрезентација окупља, јер тада се стално пише о неким стварима које немају везе са фудбалом.  Ставра се слика која није реална, у стилу дошли смо на излет. То немавезе са истином.Увек се чека тај тренутак, мислим да је то непотребно- објаснио је Митровић.

Могу ли орлови да савладају Естонце?
- Тек ћемо их “скаутирати”, али знамо да су тимски јаки, веома дисциплиновани, са Норвешком су играли нерешено, а то говори да су озбиљна селекција. Одавно нема лаких ривала. Ми знамо шта хоћемо и учинићемо све да остваримо свој план - закључио је Александар Митровић.

З. Рангелов

Њукасл тражио да Митровић не игра

Изненадили су се многи када су видели да у  стартној постави Србије за пријатељску утакмицу са Пољском нема Александра Митровића, а још више када је дебитанта Николу Стојиљковића заменио Филип Ђуричић.
- Звали су људи из Њукасла, замолили да прође најмање пет дана од утакмице (против Сандерленда), јер сам после ударца изгубио свест и није требало ризиковати. Сада је све у реду, спреман сам - најавио је Митровић да би га требало очеливати у дуелу са Естонијом наредног уторка у Талину.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести