Прослављени фудбалер Рајко Митић добио улицу у Београду

Комисија за споменике и имена тргова и улица донела је одлуку да досадашња улица Бањички венац добије име једног од најбољих фудбалера свих времена Рајка Митића,

саопштила је данас Градска управа.
"Спортска јавност у Србији има разлога да се радује данашњем дану јер је један од најбољих наших фудбалера свих времена и легенда Црвене звезде Рајко Митић добио улицу у Београду", изјавио је градски менаџер Горан Весић, наводи се у саопштењу.
Он је истакао да Митић није био само један од најбољих југословенских фудбалера, већ човек који је веома утицао на развој нашег спорта, друштва и самог Београда.

"Одавно је заслужио да му се Београд одужи, а најмање што смо могли да учинимо јесте да једна улица у нашем граду понесе његово име. Ова одлука део је наше нове полИтике која подразумева да сви људи који су допринели развоју нашег града, без обзира на то да ли су државници, војници, али и новинари, глумци, уметници, професори универзитета треба да добију достојно обележје у нашем граду како би их се будуће генерације сећале", казао је Весић.

Према његовим речима, Комисија за споменике и имена тргова и улица донела је јуче одлуку да досадашња улица Бањички венац добије име Рајка Митића.
 Одлука има и симболично значење јер се улица налази поред стадиона који носи његово име и поред омладинске школе овог клуба.
Одлука Комисије за споменике и имена тргова и улица треба да нас учини сретнима јер се Београд одужио дивном човеку и великом спортисти, казао је градски менаџер.

(Танјуг)

Звезда: Хвала Београду, Митић је заслужио да добије улицу
БЕОГРАД: Фудбалски клуб Црвена звезда захвалио се данас Скупштини Београда због тога што је легендарни играч црвено-белих Рајко Митић добио улицу у главном граду.

Комисија за тргове и улице града донела је одлуку да досадашња улица Бањички венац носи име Рајко Митић, како се однедавно зове и стадион Црвене звезде.

У саопштењу на званичном сајту црвено-белих истиче се посебна захвалност председнику Скупштине града Николи Никодијевићу и градском менаџеру Горану Весићу на великом труду који су уложили да оваква одлука буде донета.

"Рајко Митић није само легенда нашег клуба и југословенског фудбала, већ човек који је оставио неизбрисив траг у нашем спорту, друштву и Београду. Зато је заслужио да му се град Београд одужи тако што ће једна градска улица носити његово име на исти начин на који му се одужила његова Црвена звезда тако то је свом стадиону дала његово име", наведено је на сајту.

Звезда је поучила да је се нада да ће Скупштина Београда веома брзо прихватити иницијативу клуба да једна градска улица добије име по Миљану Миљанићу, легенди југословенског фудбала и некадашњем тренеру Црвене звезде и мадридског Реала.
Танјуг

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести