Прозивка и први тренинг

После лекарских прегледа, фудбалери Војводине су на програму имали тестирања у Дијагностичком центру Факултета за спорт и физичко васпитање у Новом Саду. Овим делом руководио је професор

 др Марко Стојановић са асистентима, а помагао им је и кондицициони тренер Александар Јанковић.- Било је то тестирање функционалних и моторичких способности свих играча на које шеф стручног штаба Ненад Лалатовић рачуна за пролећну сезону. Коначне резултате добићемо данас или сутра, а прва слика је сасвим добра и показује да су момци квалитетно спроводили добијени програм рада током паузе – казао је Јанковић.

У уторак у 9.30 часова заказана је прозивка  у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, а након тога почеће и први тренинг.- Радићемо на аеробним капацитетима играча и стицању снаге кроз специфичне тренинге. Тренираће се у мини циклусима, што значи да ће момци током три дана одрадити пет тренинга. Упоредо с вежбама снаге и на стицању кондиције, радиће се и са лоптом, тако да ћемо спремни дочекати другу фазу, односно припреме у Турској, где ће у првом плану бити контролне утакмице – најавио је Јанковић.

Што се играчког кадра тиче, иноформација о евентуалним доласцима или одласцима званично нема. Извесно је да су разговори са клубу занимљивим играчима у току, ради се на појачавању тима, а до сада су, да подсетимо, уговоре с Војводином потписали Милан Степанов, Дејан Мелег и Милан Милинковић (дошао из Јагодине). На званичном сајту клуба јуче је осванула и информација да је први уговор с црвено-белима потписао Вошин омладинац Марко Ђуришић, младић рођен 17. јула 1997. године, поникао у редовима новосадске екипе.

A. П.

Промоција „Првих сто” за новинаре

У уторак ће се одржати промоција монографије ФК Војводина Првих сто за спортске новинаре. Почетак промоције заказан је за 12 часова у просторијама Друштва новинара Војводине (у улици Војвођанских бригада 17, трећи спрат), а очекује се да ће се присутнима обратити аутор Боривој Миросављевић, генерални директор Дневник Војводина преса Душан Влаовић, испред издавача, рецензенти др Драго Његован и Младен Булут и председник актива спортских новинара ДНВ Мирко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести