Прва победа Паланчана

Бачка - Борац 1:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе”, гледалаца 500, судија: Трифковић (Београд), стрелац: Луковић у 13. минуту. Жути картони: Бјелош (Бачка), Танасин, Зочевић, Станковић (Борац).

БАЧКА: Манојловић, Смиљанић 7, Јосимов 6, Илић 6, Рогач 6, Бјелош 7, Мацановић 6 (Мастиловић 6), Луковић 7, Галић 6 (Чековић), Тривуновић 6, Миловац 6 (Швоња).

БОРАЦ: Алексић 6, Обрадовић 6, Крстић 6, Марчић 6 (Балде), Маслаћ 6, Кенеди (Станковић 6), Танасин 6, Михајловић 6, Зочевић 6, Богдановић 6, Јовановић 6.

Лепим голом Луке Луковића Бачкопаланчани су уписали прва три бода у суперлигашком друштву, што аутоматски значи и останак на клупи тренера Бачке Јелачића. Бачка ни јуче није брилијара, али уз мало среће дошла до вредне победе.  Почело је благом теренском иницијативом Бачке, али без икакве опасности за гол Бранимира Алексића. Ипак, летаргију је разбио бивши омладинац Звезде и играч Војводине млади Лука Луковић затресавши мрежу у 13. минуту. Наиме, након солидне акције Бачке лопту је у шеснаестерцу примио Галић, заградио се и одиграо повратни пас до Луковића који је са ивице шеснаестерца распалио по лопти која се зарила у ближи угао гостујућег голмана. Био је то први и један једини ударац Бачке у првом полувремену.

У 18. минуту Чачани су извели прву иоле озбиљнију акцију, али је Михајловић из не нарочито повољне ситуације шутирао преко гола. У 25. минуту након грешке Рогача Јовановић је центрирао по десној страни, али право у голмана домаћих. Борац је почео да игра офанзивније и два минута касније Марчић је, након што је прихватио одбијену лопту солидно шутирао са двадесетак метара, али замало поред стативе. 

Неколико солидних акција с обе стране на почетку другог дела наговештавао је занимљивији меч у наставку. Након тога, у 51. минуту лепо су комбиновали Луковић и Смиљанић по десној страни, а овај други се лепо ослободио чувара али је шутирао право у Алексића. Четири минута касније узвраћају Чачани првом од две врло добре шансе које нису успели да искористе. У 64. минуту нова добра прилика за госте када је Станковић центрирао с леве стране а на другој стативи штопер Борца Маслаћ је из врло изгледне позиције слабо захватио лопту главом и она је одскакутала крај леве стативе Манојловићевог гола.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести