Прва провера у уторак са Сутјеском (видео)

(Од нашег специјалног извештача) БУДВА: После дугог путовања клупским аутобусом од Новог Сада до Будве, фудбалери Војводине сместили су се у хотелу Брацера,

у највећем граду на црногорском приморју. Јуче су одржали и прве тренинге на теренима у Јазу, а шеф стручног штаба Драган Ивановић и његови сарадници преподне су инсистирали на освежавању екипе, док је у послеподневним часовима акценат стављен на уигравање одређених тактичких замисли. Укупно 26 играча дисциплиновано испуњавало је задате обавезе и, уколико се по јутру дан познаје, пред црвено-белима су квалитетне припреме.

- Морали смо да играче најпре освежимо после дугог путовања и дана проведеног у аутобусу, али већ на другом тренингу почели смо с конкретнијим и захтевнијим вежбама – рекао је Ивановић. – Циљ нам је да уведемо момке у оно што ћемо током наредних дана,као и у пролећној полусезони од њих захтевати. Најбитније нам је то да сви буду максимално фокусирани на обавезе, да дисциплина буде врхунска и проблема нећемо имати. Већ данас нас очекује и прва тренинг-утакмица с екипом Сутјеске из Никшића, на којој ћемо почети да уобличавамо начин игре.

Време је послужило Новосађане, леп, сунчан и топао дан био им је савезник. И терени са вештачком подлогом су им погодовали, па је атмосфера била радна и проткана одличним расположењем. Како на припремама у Будви нема појединих носилаца игре од јесенас, попут капитена Дејана Мелега, штопера Владимира Ковачевића и одличног Александра Палочевића, предводници у свему били су они нешто искуснији, предвођени најстаријим Дарком Пушкарићем,као и Николом Трујићем, Филипом Малбашићем, Богданом Планићем, Душаном Јованчићем, Иваном Лакићевићем и Николом Антићем. Млађи играчи, којих је велики број, пратили су ритам искуснијих фудбалера.

Вођа пута Светозар Гашић и секретар стручног штаба Драган Вукићевић настојали су да обезбеде максималне услове за боравак и тренинге и у томе су успели, па су уочени недостаци брзо били решени. Током наредних дана екипа ће вежбати два пута дневно, осим када игра утакмице. Преподневни тренинг почињаће од 9.30, а послеподневни од 15.30 часова и тренер Ивановић руководиће радом који ће трајати по сат и по времена.

У Будви нема гужве, што црвено-белима погодује, како би играчи били сконцентрисани на обавезе. Додуше, стручни штаб им је одредио време за шетњу, одлазак до Словенске плаже или Старог града, и може се приметити да им је све прецизно испланирани.

Као што смо рекли, Војводина у уторак игра прву тренинг-утакмицу са Сутјеском, од 14.30 часова.

А. Предојевић

Спремо ускоро потписује

Повратник у редове црвено-белих Милан Спремо још увек није потписао уговор, али се од почетка укључио у тренинге.
- Све смо се договорили руководство клуба и ја и остало је још само да ставим потпис на уговор. Верујем да ће се то догодити током наредних дана – рекао је Спремо.

Признање возачу Петри

Већ годинама клупски аутобус вози Душко Петрић. Искусни возач је захтевно путовање до Будве обавио на перфектан начин, па су му сви кандидати за тим, стручни штаб и вођство пута одали признање на томе. Популарни Петра биће у Будви током комплетних припрема.

Илоски верује у свој квалитет
Брајан Илоски, Американац македонског порекла,је у Будви са екипом. Тренер Ивановић жели да провери могућности овог омаленог фудбалера.

- Први пут сам у Србији, али помало разумем српски језик. Бака и деда су ми из Македоније, тамо сам био неколико пута и имам велику жељу да убедим тренера да заслужујем његово поверење и заиграм за Војводину – поручио је Илоски, који верује у свој фудбалски квалитет.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести