Први пораз Воше, Звезда опет прва

Црвена звезда – Војводина 4:1 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца: 10.000, судија: Дејан Сантрач (Павлиш). Стрелци: Руиз у 11, Доналд у 58,  Плавшић у 63. и Срнић у 90. за Црвену звезду, а Малбашић у 43. минуту за Војводину.  Жути картони: Полетановић, Руиз (Црвена звезда), Ковачевић, Антић, Планић, Максимовић (Војводина).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић 7, Петковић 6, Ристић 7, Луковић 7, Ле Талек 7, Доналд 8, Полетановић 7, Плавшић 8, Канга 7, Руиз 7 (Срнић), Вијеира 7 (Сикимић).

ВОЈВОДИНА: Кордић 7, Лакићевић 7, Планић 6, Ковачевић 6, Антић 6, Максимовић 6, Јованчић 6 (Зличић), Малбашић 7, Мелег 6, Палочевић 6 (Кнежевић), Трујић 6 (Трифуновић).

У дербију за лидерско место на првенственој табели елитне фудбалске лиге, екипа Црвене звезде, после боље игре у наставку, укњижила је сва три бода против Војводине и поново се нашла на првом месту. Иако су Новосађани, нарочито у првих 45 минута, имали више од игре, морали су да потпишу прву капитулацију у овом првенству, али су показали да имају квалитет и да нису случајно  у трци за титулу првака Србије.

Први су озбиљније запретили Новосађани у 5. минуту, када је Трујић одлично пронашао Лакићевића на десној страни, али је ударац десног бека неко од играча Звезде изблокирао и лопта је отишла у корнер. Узвратио је домаћин преко Канге у 8. минуту, али опасности по гол Кордића није било. У 11. минуту уследила је контра Звезде, лопта је дошла до Руиза који је шутирао са 20-так метара у сам десни доњи угао. Ударац је био одлично одмерен, Кордић се опружио колико је дуг, али спаса није било и Београђани су повели са 1:0. Иако су до тог тренутка боље стајали на терену, ученици тренера Ненада Лалатовића су се нашли у резултатском дефициту, па је са занимањем очекиван одговор момака у синоћ плавим дресовима.

У 17. минуту Новица Максимовић је повео једну брзу акцију, упослио на левој страни Трујића, али је његов покушај лоба био без успеха. Међутим, на другој страни севнула је контра домаћина, сам је пред Кордића истрчао Уго Вијеира, али је чувар мреже Војводине био сјајан и отклонио опасност одличном одбраном.

Уследио је период игре углавном на средини терена, што је, наравно, више одговарало београдском саставу. Војводина јесте чешће имала посед лопте, али без правих шанси. У 35. минуту виђен је лепа акција гостију, Малбашић је био у изгледној ситуацији, али га је Петковић с леђа зауставио. Тражили су најстрожу казну гости, међутим, судија Сантрач проценио је другачије. Утисак је да је одлучио другачије да не би погрешио. Новосађани су почели све чешће да прете, па је у 39. минуту Трјуић одлично упослио Мелега,но,  капитен је шутирао високо преко гола.

У 43. минуту погрешио је Канга, Мелег је потом сјајно упослио Филипа Малбашића, а овај је одлично реаговао, погледао где се налази голман Манојловић и поред њега послао лопту у мрежу за изједначење на 1:1.

И у уводним минутима наставка Војводина је била тим који је имао јаснију концепцију и конкретнију игру. Нестрпљење навијача Звезде све чешће се испољавало кроз звиждуке и то као да је натерало тим тренера Божовића да се прене. У 58. минуту уследила је добра акција домаће екипе, а на правом месту био је Доналд, који је други пут матирао Кордића. У 63. минуту поново је актуелни првак био у налету, Руиз је шутирао, голман Војводине одлично интервенисао, а на правом месту био је Плавшић, који је постигао  гол за Звездино вођство од 3:1.

Шта је београдска екипа промашила у 66. минуту... Полетановић је прошао, шутирао, а Кордић одбранио, да би Вијеира промашио практично празан гол. У тим тренуцима Звезда је успоставила потпуну доминацију на терену, па су њени навијачи били много задовољнији. У 75. минуту у лепој прилици био је Вијеира,шутирао је високо преко гола. У 78. минуту, после одличног центаршута Лакићевића, у сјајној прилици био је млади Лазар Зличић, није најбоље снашао, упутио је ударац поред гола.

Играо се 90. минут када је резервиста Срнић поставио коначних 4:1, после бега Плавшића по левој страни. Везни фудбалер лепо је примио лопту и натерао голмана Војводине да и четврти пут вади лопту из мреже. Занимљиво је да је у девет до сада одиграних утакмица Војводина примила укупно четири гола, а исто толико лопти је синоћ завршило у њеној мрежи.

А. Предојевић

 

Вошини навијачи одлични

Поред великог броја чланова управе Војводине, на челу с председником клуба Војиславом Гајићем и председником Пословног тима Драгољубом Збиљићем, утакмици је присуствовао и већи број навијача новосадског суперлигаша. На делу између Истока и Југа налазило се око 500 симпатизера Воше, који нису штедели грла, пружајући подршку својим љубимцима. Иако су били у значајно мањем броју, то се није примећивало, па су у неким моментима били и гласнији од присталица Црвене звезде.

 

 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести