Рађен: Једва чекам нови почетак

Ватерполиста Никола Рађен враћа се у базен 17. фебруара, када му истиче суспензија. Један од наших најбољих ватерполиста, који је са репрезентацијом Србије

до 2015. године освојио многобројна одличја, међу којима су и европско и светско злато и две олимпијске бронзе, био је суспендован, јер је установљено да је био позитиван на кокаин. ФИНА га је суспендовала на четири године и тада су многи Рађену предвиђали крај каријере. Али, он се није мирио са судбином, написао је жалбу, а спортски Арбитражни суд у Лозани донео је одлуку да му се казна преполови. У тренутку суспензије Никола је био члан грчког Олимпијакоса, а у октобру 2016. пронашао је нови клуб. Он је потписао двогодишњи уговор са румунском Орадеом и друштво ће правити некадашњем саиграчу из репрезентације, голамну Гојку Пијетловићу.

- Коначно се враћам у базен 17. фебруара. Једва чекам нове почетке. Најважније је да спреман дочекујем прву утакмицу, 18. фебруара. Срећан сам што ће то бити евролигашка утакмица, јер ће са Орадеом играти полуфинале Евро купа. Биће то за мене још један леп изазов и подстрек и једва чекам премијеру за нови клуб – каже за “Дневник” Никола Рађен.

Стамени бек поникао је у новосадској Војводини, одакле је отишао у Партизан, па у грчки Хиос, да би се вратио у Црвену звезду, а онда је 2014. отишао у Олимпијакос. За репрезентацију је одиграо 180 утакмица. Крајем децембра поново се нашао у Новом Саду, одазвао се хуманитарној акцији ВК Војводине за децу из новсадског Свратишта. Био је у улози тренера екипе некадашњих играча Војводине. Друштво му је на клупи правио бивши колега из репрезентације Милош Ћук.

На питање да ли ће поново играти за репрезентацију, Никола је одговорио:

- Све је на слектору, моје је само да оправдам евентуални позив квалитетним партијама. Видећемо, о том потом. Идем корак по корак. Желим прво да се вратим кроз наступе у  клубу физички и ментално. Наравно, неће то бити проблем, хвала богу нисам заборавио да играм ватерполо. Али, понављам, идем корак по корак.

Поред повратка у базен, Рађен има и других планова.

- На лето планирам да направим камп за децу у Врњачкој Бањи. Одржаће се од 15. јула до 12. августа и биће то камп водених спортова. Поред ватерпола, биће ту пливање и синхроно пливање. Уз помоћ мојих бивших саиграча из репрезентације и пријатеља желим да окупим све клинце и клинцезе, да их едукујемо и приближимо им водене спортове на прави начин – најавио је Рађен.

Г. Маленовић

 

Кроз спорт сам одрастао

Као и већина спортиста, и Никола Рађен се радо одазива када су хуманитарне акције у питању.

- Добро је што се одржавају хуманитарне акције, али морају да буду и чешће и ефикасније. И ова коју је организовала ВК Војводина може бити још боља. То кажем из најбоље намере, јер ја сам поникао у овом клубу и знам колико је дао играча и репрезентативаца. И није ова, као ни остале хуманитарне акције ватерполиста и осталих спортиста важна само као помоћ онима којима је она преко потребна, то је и позив малишанима да у што већем броју дођу на базен, да се баве ватерполом , пливањем, спортом уопште. Мене је спорт васпитао и кроз спорт сам одрастао и пршао сам све захваљујући њему, и када је било најтеже и када је било најбоље – казао је Рађен.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести