Радоја: Задовољан сам, желим још више

Летњи дани у Новом Саду сваке године омогућују заљубљеницима у спорт да сретну велики број девојака и младића који су поникли у овдашњим клубовима, а сада хлеб зарађују широм Европе и света.

 Ни лето 2015. године није изузетак у томе, па смо, у року од само два дана, срели двојицу бивших капитена ФК Војводина, Марка Полетановића и Немању Радоју, који се у родном граду налазе на годишим одморима.

- Нисам играо у финишу шпанске Примере за екипу Селте, јер сам морао да оперишем препоне, повреду која ме је мучила већ дуже време - уз осмех је, за “Дневник”, рекао Немања Радоја. - Сада завршавам период рехабилитације и придружићу се саиграчима већ на почетку припрема, који је заказан за 6. јул.

Радоја је био капитен новосадског суперлигаша када је он освојио трофеј намењен победнику Купа Србије, одиграо је утакмицу с ОФК Београдом у 1. колу прошлог првенства, а онда се преселио у Шпанију. И не само то, један је од ретких фудбалера с ових простора који је веома брзо добио прилику да игра и устали се у новом тиму.

- Када сам стигао у Виго, прву утакмицу сам почео на клупи и ушао у игру негде пред крај, а онда ми је тренер, Аргентинац Беризо, пружио шансу у стартној постави и искористио сам је. Тај његов потез био је веома добар за мене и моју каријеру и скинуо ми је терет притиска, односно омогућио да покажем шта знам. Селта игра с једним задњим везним фудбалером, то је управо моја улога и мислим да сам испунио тренерова очекивања, али и навијача нашег клуба.

Јесте ли успели брзо да се прилагодите на начин живота у Шпанији?

- Јесам, јер је Селта веома добар, одлично организован и финансијски стабилан клуб, који има одличне услове за фудбал. Уз то, Виго је прелеп град на обали мора и у много чему ме подсећа на Нови Сад. У прошлом првенству заузели смо осмо место на табели и за мало нам је измакао пласман у европска такмичења, али не сумњам да ћемо у наредној сезони остврити и тај циљ. Клуб увек жели да направи корак више и инвестира у нове играче. Сада је у Вигу највише странаца из Јужне Америке, а ја сам једини који је успео да се наметне од фудбалера из наше регије. Искрено, нисам очекивао да је тако, али сам веома брзо схватио да је шпански фудбал на изузетно високом нивоу.

Један од светлијих тренутака у прошлом првенству Шпаније за Селту је представљала победа на Ноу Кампу против домаћина Барселоне.

- Чињеница је да смо победили велику Барсу на њеном терену после пуно година. Када сам истрчао на Ноу Камп, имао сам веома добар осећај, али сам, већ после пар минута, престао да размишљам о томе и посветио  се самој утакмици. Сада размишљам о новој сезони и у њој желим да остварим још више, само да ме здравље послужи. Јесам задовољан оним што сам до сада учинио у каријери, али се нећу опустити и настојаћу да сваку годину уговора одрадим на врхунском нивоу. Можда ми то, ко зна, донесе неки још уноснији ангажман, али, и ако не буде тако, срећан сам у Вигу и у Селти.

Због операције нисте се нашли у комбинацији за одлазак на Европско првенство младих (У-21) репрезентација у Чешкој?

- Рекао сам вам да сам дуго кубурио с повредом и да сам морао да оперишем препоне и то је једини разлог што нашој селекцији нећу помоћи на ЕП. Наравно, бићу уз Србију и навијати за њу, а слободно време које сам имао искористио сам да дођем кући и будем с породицом. Наравно, нисам био потпуно беспослен, јер сам добио у клубу програм рада и настојао сам да га се придржавао - нагласио је Немања Радоја.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести