Расположени Боачи, Доналд промашио пенал

Бачка – Црвена звезда 0:3 (0:2)

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион „Славко Малетин – Вава“, гледалаца око 2.500. Судија Илић (Ћуприја).Стрелци: Боачи  у 5. и 32. и Аyић у 90. минуту.  Жути картони: Видовић, Клисура, Мацановић (Бачка), Фримпонг, Анђелковић (Црвена звезда). Црвени картони: Клисура, Мацановић (Бачка).

БАЧКА: Коновалов 7, Николић 6, Видовић 6 (Бошковић 6), Илић 6, Клисура 6, Балабановић 6, Луковић 6, Макарић 6 (Тривуновић -), Чековић 6 (Варга 6), Степановић 6, Мацановић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић -, Петковић 7, Луковић 7,  Ле Талек 7, Фримпонг 7, Руиз 6 (Аyић 7), Канга 7, Боачи 8, Плавшић 8 (Милић -), Доналд 7 (Милијаш -), Анђелковић 7.

Фудбалери Црвене звезде су, чини се, лакше него што се очекивало дошли до бодова. Паланчани су веома лоше отворили утакмицу, што су Београђани искористили и већ у 5. минуту преко Боачија дошли у вођство. У првом полувремену практично ништа није полазило за ногом домаћим играчима, везни ред као да није функционисао. Црвено- бели су знали то да искористе и већ након пола сата игре су водили са 2:0, опет преко Боачија.

Поред голова, Београђани су у првих 45 минута створили бар још 3-4 веома добре шансе и да није било успешних интервенција Коновалова, бачкопаланачки суперлигаш би доживео прави бродолом.

Иако су већи део другог полувремена имали бројчану надмоћ, фудбалери Црвене звезде су, задовољни капиталним вођством из првог полувремена, убацили у брзину мање. Наиме, у 53. минуту је главни судија Илић досудио једанаестерац за госте, а други жути картон показао Клисури. а Доналд је са беле тачке био непрецизан, погодио је стативу.

Двадесетак минута пре краја је, револтиран због судијске одлуке, други жути картон зарадио и Мацановић, па је Бачка остала само са девет фудбалера у пољу. У судијској надокнади се у шеснаестерцу Бачке најбоље снашао резервиста гостију Аyић и ефектним голом поставио коначних 3:0 за црвено беле. Претходно је домаћи играч Луковић соло акцијом дошао до самог гола црвено белих, али је Манојловић успео да заустави његов шут.

Домаћи су имали пуно примедби на дељење правде Милана Илића из Ћуприје који је, по њима, оштетио Бачку, пре свега код жутих картона.

Д. Зорић

 

Утакмица испод нивоа лиге

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је екипа утакмицу против Бачке одиграла испод нивоа, пошто је постигла само један гол са два играча више.

- Мислим да смо прво полувреме одиграли како треба, направили смо много шанси које нисмо искористили. У другом полувремену смо играли јако лоше. Имали смо играча више неко време, а после тога и двојицу више, али смо на крају успели да постигнемо само један гол. Мислим да смо играли испод нивоа. Ако будемо играли овако у вечитом дербију, биће тешко. Морамо добро да мућнемо главом - рекао је Божовић.

Тренер Бачке Зоран Говедарица рекао је да је незадовољан приступом својих играча.

- Не постоји ништа позитивно што можемо да извучемо из ове утакмице. Наивно смо примили голове, а клуб какав је Звезда не прашта грешке. Рано су повели, из наше глупости добили смо други црвени картон и то због неспортског понашања, што не сме да нам се дешава. Морамо да извучемо поуке и окренемо се наредном противнику. Приступ утакмици је био најлошији откако сам у клубу, са превише респекта су ушли, правили велике грешке, што није била њихова особина у претходним утакмицама. Променили смо тим, много играча је дебитовало, вероватно је то утицало, али није оправдање - рекао је Говедарица.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести