Реал у страху од Симеонове тактике

Други пут у историји Лиге фудбаских шампиона, у финалу се састају два тима из Мадрида - Реал и Атлетико, а меч се игра у суботу, на стадиону Сан Сиро у Милану (20.45).

Пре две године, у Лисабону, после преокрета и продужетка “галактикоси” су славили са 4:1, али од тада Реал нема баш пуно успеха у окршају с љутим градским ривалом. У последњих 10 мечева само је једном савладао “јорганyије”.  Реал је и вечерас велики фаворит. Уосталом, у својим витринама има 10 шампионских пехара, међутим велике шансе се дају и Атлетику, који је у нокаут-фази елиминисао Барселону и Бајерн. Тактика Дијега Симеонеа, тренера овог тима, изгледа ни мало не прија најбољим европским клубовима.

- Атлетико има сјајан тим - каже Зинедин Зидан, тренер Реала. - Сјајно се брани, готово да нема пукотина у његовом тиму, али је одличан и у нападу. Имају заиста квалитетне шпиц играче. Мислим да су шансе подељене. Наравно да очекујемо победу, имамо малих проблема с повређеним играчима (Казимиро и Бензема), али се надам да ће сви бити спремни за вечерашњи окршај.

Пре две године Атлетико је све до финиша меча водио у Лисабону, а онда, у продужетку, “јорганyије” су једноставно изгубиле снагу.
- У фудбалу, као и у животу, не постоји освета, постоје само прилике. Освета је негативна реч јер подсећа на пораз, а када говоримо о приликама ту провејава оптимизам и самоувереност.

То је оно што желимо да покажемо у финалу Лиге шампиона - истакао је Дијего Симеоне. - Већ смо играли с два од три најбоља тима на свету Барселоном и Бајерном, сада је у финалу дошао ред и на трећи. Реал је другачији од Барсе и Бајерна јер је много директнији и прети нам велика опасност у прекидима. Ситуација је сада другачија него пре две године. Јаки су у дефанзиви поготово Пепе, Варан и Рамос, уз Казимира који им је додао баланс у игру.  У уторак, после једног дуела на тренингу с Карвахалом, Роналдо је остао на трави, многи су се уплашили, али на крају све се завршило с осмехом. 

- Спреман сам - рапортира Кристијано Роналдо. - Једноставно, финале Лиге шампиона не смем да пропустим, а мислим да су у њему шансе пођеднаке.  Ако не освојимо Лигу шампиона то би био неуспех, али мислим да ћемо победити и да ће то бити круна сезоне. Атлетико игра одлично, има сјајну дефанзиву, али сам уверен да ћемо пробити бедем испред голмана Облака.  Фудбалери Атлетика у миру се припремају за  велики окршај. Како кажу, ред је  да и они подигну ушати пехар.

-  Ова генерација фудбалера Атлетика показала је већ своју снагу - објашњава Фернандо Торес, који се препородио после повратака у Атлетико. -  И у првенству смо доказали да можемо сасвим равноправно да се носимо с Реалом, уверен сам да ћемо и вечерас на Сан Сиру бити бољи. Нећемо ништа мењати. надам се да ћу се уписати у листу стрелаца.

Г. Ковач

 

Клатенбург на центру

МИЛАНО: Стадион Сан Сиро, капацитет гледалишта: 80.000 места, судија: Клатенбург (Енглеска). Почетак у 20.45 сати.

РЕАЛ: Навас - Каравахал, Пепе, Серхио Рамос, Марсело - Казимиро (Иско), Модрић, Крос - Роналдо, Бензема (Хамес Родригез), Бејл

АТЛЕТИКО: Облак - Хуанфран, Хименез, Годин, Фелипе Луиз - Габи, Коке, Саул, Фернандез -  Гризман, Торес
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести