Реализација мучи црно-беле

Партизан - Борац 2:1 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 2.000, судија: Брдар (Нови Сад). Стрелци: Косовић у 26. и Леонардо у 34. (из пенала) за Партизан, а Михајловић у 66. минуту (из пенала) за Борац. Жути картони: Марковић, Зоћевић, Пуношевац (Борац).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 7, Миленковић 6, Остојић 6, Милетић 6, Косовић 7, Јевтовић 6, Јанковић 7 (Илић), Михајловић 6 (Ђуричковић), Леонардо 7, Тавамба 7 (Јовановић).

БОРАЦ:  Мишић 6, Игњатијевић 6, Марковић 6, Драшковић 6, Костић 6 (Зоћевић 6), Марчић 6, Маринковић 6, Тиаго 7, Михајловић 7 (Пуношевац), Јовановић 6, Живановић 6.

Пред предстојећи “вечити дерби” фудбалери Партизана савладали су Борац. Утакмица је без потребе за црно-беле била драматична јер су могли много раније да је реше.

Од старта је било јасно да ће “ваљак” диктирати темпо, а “зебре” чекати контре, али и да је жељан игре нападач домаћих Тавамба. Дебитант од старта у нашем првенству имао је сјајну ролу. У 2. минуту вешто је  изборио позицију за шут, али је на голу био сигуран Мишић. Оно што се мора признати је да су Чачани били врло борбени. Лепо је било посматрати утакмицу на стадиону црно-белих, импоновао је темпо игре, а посебно комбинаторика коју су приказивали домаћи. Често су госте збуњивали утрчавањима из другог плана, па се није знало да ли у шпицу играју Леонардо и Тавамба или Косовић и Јевтовић.

Посебно опасни Београђани су били преко десне стране, па је тако у 26. минуту  повели. Вулићевић је лепо центрирао, а Косовић вешто спровео лопту у мрежу. Своју добру игру Тавамба је крунисао асистенцијом за пенал, нешто касније. Јанковић је био фаулиран у казненом простору, а Леонардо је  извео најстрожу казну - и погодио.

Мало потом све је могло бити решено али је Леонардо био себичан и прилика је пропала. Финиш су занимљивим учинили играчи Борца који су имали велику прилику у 41. минуту, али је Кљајић одбранио. 

У наставку, црно-бели нису хтели ништа да препусте случају па су напали још јаче. Делотворан је био пресинг по целом терену па Борац није успео ни да пређе на половину противника. Али, оно што је упозорење Београђанима пред “вечити дерби” је број шанси које нису реализовали. Против великог ривала то може скупо да их кошта. Наравно, и Борац је то успео да казни. У 66. минуту, приликом првог опасног напада им је досуђен пенал који је Михајловић претворио у погодак. Свему је претходио фаул Јанковића.

Домаћи су и даље претили, али им је завршница била катастрофална. Ситуације које су морали да решавају на прву - компликовали су и прилике су пропадале. На крају, после свега, за Београђане је најважније да су победили али ће у вечитом дербију морати да буду далеко конкретнији уколико желе да славе.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести