Регионална лига: Првенац Воше

Ватерполисти Војводине први пут у историји су савладали екипу Партизана у сениорској конкуренцији. Новосађани су у свом базену у 12. колу Регионалне лиге у српском дербију надиграли црно-беле

Војводина – Партизан 9:5 (3:1, 1:2, 2:2, 3:0)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 350, судије: Путнковић и Рагач (Београд). Играч више: Војводина 8 (4), Партизан 13 (3). Два играча више: Војводина 1 (1), Партизан 1 (0). Петерци: Војводина 1 (1), Партизан 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (9 одбрана), Марић, Максимовић 2, Чабрило, Митровић, Прекогачић, Замит, Тубић, Тркуља, Шулц 3, Васић, Марчета, Виторовић, Рогач 4.

ПАРТИЗАН: Добожанов (4 одбране), Манојловић, Ф. Јанковић, Репановић, Лазић, Тохољ, Драшовић, Андрејевић, Вучинић, Радојевић 2, Стојановић 2, М. Јанковић 1, Белопавловић, Лукић.

и забележили важне бодове за опстанак у регионалном надметању. Тешка и већим делом неизвесна утакмица припала је Војводини, коју је са клупе водио помоћни тренер Андор Шулц, јер је Владимир Цукић био кажњен.

Обећали су играчи Војводине да ће дати све од себе и веровали да могу да коначно савладају Партизан. До сада су неколико пута били надомак, али нису имали довољно снаге, а сада су испунили обећање. У дуелу две одличне одбране више жеље, снаге и спортске среће имала је овога пута Војводина. На голу је и овога пута имала одличног Радослава Филиповића, као и шутерски расположене Драгољуба Рогача и Кристијана Шулца.

Партизан је предност имао једино на почетку утакмице, али је онда уследила серија од 3:0 Војводине за вођство од 3:1 на крају првог дела. Почетком друге деонице Милош Максимовић је из петерца повисио на 4:1, а онда су сомаћи пропустили прилику да са играчем више поведу са 5:1. Убрзо је стигла казна Партизанових играча, који су погоцима Огњена Стојановића из петерца и Филипа Радојевића с играчем више пришли на гол разлике – 4:3. То је био и резултат првог полувремена. У наставку Партизан је заиграо много агресивније у одбрани, али није се предавала Војводина. Прво се одбранила са два играча мање, па повела са 5:3, да би агилни гости упсели да дођу до изједначења на минут пре краја трећег периода голом Марка Јанковића. Успели су Новосађани у финишу ипак да голом Рогача изборе минималну предност. А, онда у последњој деоници кренули су домаћи играчи на све или ништа. И поред добре одбране гостију успели су да три пута савладају Лазара Добожанова, а да при том не приме ниједан погодак. Дисциплиновано у одбрани и сигурно у нпадау одиграла је Војводина последњу деоницу и заслужено дошла до историјске победе.

Г. Маленовић

Субота
Регионална А1 лига – ДУБРОВНИК: Југ – Јадран (ХН) (19), БУДВА: Будва – Приморје (18).

Регионална А2 лига – КОТОР: Катаро – Медвешћак (18), ШАБАЦ: Шабац – Приморац (18), СПЛИТ: ПОШК – Соларис (18), ЗАДАР: Задар – Црвена звезда (19.30).

Прва А лига – БЕОГРАД: Наис – Београд (20), Бањица – Земун (19), Таш - Дунав (20.30).

Прва Б лига, север – СУБОТИЦА: Спартак – Пролетер (19), СОМБОР: Полет – Бањалука (19), БЕЧЕЈ: Бечеј - ЖАК (19).

Прва Б лига, југ – ВРЊАЧКА БАЊА: Гоч - Дорћол (18.30), КРУШЕВАЦ: Расина – Нови Београд (20).

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести