Резултате доносе старији играчи

БЕЛЕК: Прошле су три недеље од када су се фудбалери Војводине почели зимске припреме. Током две седмице радили су у свом ФЦ „Вујадин Бошков“, а пре седам дана преселили су се у Белек,

турски градић на обалама Средоземног мора, где брусе форму за почетак пролећног дела првенства. Поразговарали смо са шефом стручног штаба Зораном Марићем о досадашњем току припрема у Турској.

- Када би овако остало до краја нашег боравка у Белеку, било би то перфектно. Имамо на располагању врхунски смештај, терене и остале услове, што је за мене посебно значајно. Настојимо максимално да их искористимо и, уз лепо време, могу да будем задовољан до сада учињеним. Момци су радили и раде с еликом енергијом, чак можда и јаче него што се очекује од њих у овој фази припрема. Додуше, већ неких седам-осам месеци смо заједно, прилагодили су се мојим и захтевима стручног штаба и почели су да их прихватају као нешто што је уобичајено и природно. Повреде су нас мимоишле, осим у неколико лакших случајева. Сада је пред нама друга фаза тренинга, коју ће карактерисати згуснутији програм утакмица и искрено се надам да ћемо и даље радити без повређених играча – рекао је Марић.

Упоредо с радом на тренинзима, пажња људи из клуба усмерена је и на збивања у прелазном року, односно на то да ли ће током следећих дана доћи неки нови играч.
- Управа клуба улаже велике напоре да доведе нове играче. Ми смо изразили жеље и потребе, а сада је питање колики је јаз између тих жеља и реалности, односно могућности. С крајем прелазног рока у Европи, појавиће се играчи који нису пронашли ангажмане, или нису задовољни условима које су имали и ту морамо да будемо брзи и виспрени. У сваком случају, у Белеку су с нама и наша деца која јако добро раде и сада ће шесторица или седморица од њих добити прилику да се покажу у тренинг утакмицама. Тај број ћемо смањити до почетка првенства на три фудбалера и настојаћемо да их форсирамо како би сутра постали носиоци игре Војводине. Старо је правило да жељене резултате доносе искуснији фудбалери, а да су млади, ма колико квалитетни били, склони осцилацијама и тешко је од њих очекивати и тражити да буду тај сегмент екипе који ће бити пресудан за њене резултате.

Током зиме отишла су тројица веома битних играча, Веселиновић, Полетановић и Аливодић, има ли међу младима њихових наследника?
- Играчи које сте навели током јесени постигли су, мислим, 50 посто голова за нас. Сада располажемо с групом искуснијих фудбалера, као и с младим снагама, што има своје предности и мане. Војводина годинама ствара играче у својој омладинској школи и живи од њихове продаје, али смо сада за веома кратко време продали Косовића, Сергеја и Вању Милинковић-Савића, Радоју и Полетановића,а њиховим путем спремају се да крену још неки младићи. Такав одлив играча тешко да можемо да се надоместимо. Талентованих дечака има, али је потребно да и они и ми из стручног штаба уложимо велики труд и рад како би остварили оно што се од њих очекује. Зато смо и дали списак фудбалера који су наша жеља и који би могли да нам помогну да они стасају, а да ми урадимо оно што желимо – рекао је Зоран Марић.

 А. Предојевић
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести