Рукометаши Војводине први у полусезони

Рукометаши Војводине у суботу се у своје витрине додали и четврти пехар намењен победнику Суперкупа Србије. У Обреновцу су били бољи од екипе Металопластике из Шапца (25:22).

Истина, утакмица је била за брз заборав, није донела сјајну игру, али трофеј је најважнији, јер су Новосађани с њим завршили овогодишњу сезону.

Шеф струке шампиона Божо Рудић није задовољан ни организацијом утакмице, али ни оним што се на терену дешавало.
- Невероватно је да је мрежа иза гола удаљена скоро пет метара од статива, што је недопустиво и ишло је на руку Шапчанима. Због тога нисмо могли да одрадимо ни један брт полазак с центра, а Металопластика је играла по систему клај-клај и то је њеним играчима било толерисано. Знали смо да ће они у сваком нападу играти са седам рукометаша у пољу и за то смо се спремали. Али, сваки излазак лопте с терена је дозвољавао њиховом голману да се врати на гол. Ипак, неколико пута му то није пошло за руком и тада смо погађали мрежу. На крају је све дошло на своје и заслужено смо освојили нови пехар – прокоментарисао је Рудић.

Црвено-бели су се и на крају полусезоне нашли на водећој позицији, с истим бројем бодова као Црвена звезда (25). И то је успех, ако се зна да су били изложени недаћама.
- Врху и припадамо, али треба нагласити да ни једну утакмицу нисмо играли у комплетном саставу, што је био велики хендикеп за екипу. Било је много побређених играча и морали смо да се сналазимо онако, како су то ситуације налагале – додао је шеф струке новосадског тима.

Иако није баш много речит, Рудић је објаснио и то како је тим који предводи успео да се, ипак, нађе на првој позицији:
- Сналазили смо се како смо знали и умели. Играчи су дали свој пун допринос у свему, уз подршку људи из управе клуба. Такође, у јеку првенства, напустили су нас Гуглета, Тодоровић, Датукашвили и Бојанић, а дошао је само Ђукић и све смо то некако успели да надоместимо. Као да смо се стално уигравали, али на крају је све испало како смо желели.

Неће се црвено-бели рукометаши дуго одмарати. И даље тренирају, а одмор ће имати од 30. децембра ове, до 8. јануара 2017.
- Планирамо да доведемо једног играча, који ће играти на позицији бека, али настојаћемо да буде специјалиста у одбрани. Такође, верујем да ћемо припремама прикључити и младог Стефана Ранисављевића, који је тешко повређен прошле године, а онда и да ће се опоравити Никола Арсенић. Како сада ситуација изгледа, нико неће отићи, али ако доведемо појачање, можда то неко и учини. Мислим да сви момци морају да имају конкуренцију на својим позицијама,  а онда ће бити друга прича – констатовао је Божо Рудић.

М. Павловић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести