Румуни били бољи за један гол

Војводина – Виторул 0:1 (0:0)

БЕЛЕК: Игралиште ФЦ Сусеси, гледалаца: 50, судија: Хакан (Турска). Стрелац: Русу у 72. минуту. Жути картони: Милетић и Јованчић (Војводина), а Филип, Хаџи, Русу и Лукош (Виторул).

ВОЈВОДИНА: Перић, Лакићевић, Настић, Милетић, Росић, Секулић, Максимовић, Вукчевић, Палочевић, Бабић, Павков. У другом полувремену играли су: Кордић, Милинковић, Антић, Панков, Пушкарић, Ковачевић, Јованчић, Малбашић, Стаменић, Трујић, Узуегбунам.

ВИТОРУЛ: Печања, Филип, Голон, Чернат, Аћим, Марин, Хаџи, Боли, Ганеа, Николита, Читу. Играли су још: Гита, Перју, Русу, Матаи и Лукош.

После победе над Александријом из Украјине (3:2), фудбалери Војводине доживели су у Турској пораз у сусрету са другопласираном екипом румунске Лиге 1, Виторулом из Констанце. Била је ово права, такмичарска провера за Новосађане, јер је тим власника и тренера Румуна, легендарног Георги Хаџија, показала да је одлична екипа, с квалитетом који јој омогућује борбу за пласман у квалификације за Лигу шампиона.

Тренутак одлуке збио се у 72. минуту, када је креатор игре Виторула и капитен Чернат упутио сјајну дубинску лопту у поље Новосађана, а најсналажљивији био је резервиста Русу, који је изашао сам испред голмана Марка Кордића и рутински завршио добру акцију своје екипе.

У првих 45 минута дуела, Виторул је имао више од игре. Тим из Констанце је успоставио много већи посед лопте и имао је прилику да поведе већ у 3. минуту, када је Хаџи шутирао, а Перић одбранио његов покушај. И  у 16. минуту могли су Румуни да поведу, када је, после једне лопте упућене у простор, најбржи био Чернат, али је и овог пута Перић био на правом месту. Тек тада се Војводина ослободила притиска, па је у дорбој позицији у 23. минуту био  Палочевић, али је шутирао високо преко гола Бразилца Печење. Пет минута касније капитен тима Бојан Настић одлично је шутирао с неких 25 метара искоса, с леве стране, али је лопта отишла тик крај леве стативе.

У самом финишу овог дела игре, поново је Виторул био надмоћнији, па је у 34. минуту Чернат, после паса Хаџија, погодио пречку, а у 42. минуту, после неспретне интервенције Росића, Перић је још једном спречио да се његова мрежа затресе.

Георги Хаџи је и у наставку играо с истим тимом, док је Ненад Лалатовић заменио комплетну поставу на терену.  У 55. минуту Трујић, који је одиграо прву утакмицу у црвено-белом дресу, сјајно је упослио Малбашића на левој страни, овај је изашао сам пред голмана ривала, који је ипак успео да осујети његов шут ка голу. Четири минута касније, после центаршута Трујића, закаснили су Нигеријац Мери, а онда и Урош Стаменић, па је резултат остао непромењен. У 74. минуту одличну прилику имао је поново Трујић, али је лоше шутирао. Коначно, у самом финишу, Трујић је центрирао, а Џон-Мери Узуегбунам је с неких пет метара пребацио пречку гола Виторула и утакмица је завршена минималном победом Виторула.

Следећу проверу Новосађани ће имати 3. фебруара, када се састају са Шахтјором из Казахстана.

Текст и фото: А. Предојевић

(Од нашег специјалног извештача)

 

Лалатовић: Задовољан сам

По завршетку утакмице шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је рекао:

- Упркос поразу, задовољан сам приступом утакмици и игром мојих фудбалера. Резултат ми и даље није у првом плану, али далеко је од тога да волим када изгубимо неки сусрет. Гол који смо примили био је резултат наше непажње, а жао ми је што ни једну од три лепе прилике нисмо успели да преточимо у бар један гол. Виторул Георгија Хаџија је јако добра екипа и драго ми је што смо играли с њим, јер оваквих утакмица и ривала код нас немамо. Недостајао нам је Мирко Иванић, играч репрезентативног калибра, који је незаменљив у нашем тиму. Окрећемо се новим обавезама, има мој тим потенцијал и играче који ће Иванића, ако оде, заменити, а очекујем да ће се већ данас повређени играчи прикључити екипи.

Тренер Виторула Георги Хаџи је, специјално за „Дневник“, изјавио:

- Више сам него задовољан због победе над Војводином, за коју сам знао да је одлична екипа. Била нам је ово прва провера у Белеку. Срећан сам због победе, која ми показује да смо на добром путу пред наставак сезоне.

 

Иванић није играо

Капитен Војводине Мирко Иванић  није био у комбинацији за дуел с одличним Румунима. Он је, додуше, пратио сусрет, али је тренер Лалатовић одлучио да га не скида, после понуде коју је добио од белоруског Бате Борисова.

У црвено-белом тиму није било ни лакше повређених Ожеговића и Мелега, као ни младих Ћурка, Ђуришића, Зличића и ветерана Жакуле.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести