Руси пали у финишу

Партизан – Урал 2:0 (0:0)

ЛИМАСОЛ: стадион ,,Мунисипал“, гледалаца: 100. Судија: Христофи (Кипар). Стрелци: Леонардо у 77. и Ђурђевић у 88. минуту. Жути картон: Кулаков (Урал).

ПАРТИЗАН: Кљајић, Вулићевић, Миленковић, Остојић, Милетић, Јевтовић, Евертон, Јанковић, Леонардо, А. Стевановић, Ђурђевић. Играли су још: Тавамба.

УРАЛ: Заболотни, Кулаков, Динга, Новиков, Данцев, Фидлер, Димитров, Бикфалви, Иљин, Лунгу, Пављученко. Играли су још: Ломакин.

У генералној провери пред наставак Супер лиге фудбалери Партизана победили су руски Урал. Бољом игром у другом полувремену Београђани су сломили Русе, а остаће упамћене маказице Уроша Ђурђевића, којима је ,,ваљак“ поставио каначан резултат. 

Црно-бели су на терен истрчали у саставу од којег се очекује да заигра против Рада, на Бањици, у првом колу наставка првенства. Противник је био јак, из Русије, и већ на старту утакмице видело се да ће бити тврд залогај. У 6. минуту Бикфалви је имао велику прилику, али је био непрецизан из повољне ситуације. Иницијатива ,,баћушки“ је трајала поприлично дуго, па је Новиков имао нову прилику, али је слабо шутирао главом. До краја полувремена Урал је још једном угозио гол Партизана; Димитров је шутирао из слободног ударца, али је лопта погодила пречку. Када се све сабере, у првом делу игре Руси су били опаснији. Наш тим није успео да повеже редове.  У наставку, Београђани су се пренули, па смо најпре видели одличан покушај Евертона са 20 метара, али и одбрану Заболотног, да би потом уследила и контра црно-белих, коју је повукао Стевановић, упослио на боку Ђурђевића, који је на петерцу проиграо Јанковића, али се овај није снашао. Ваљак је доминирао у другом делу па је Евертон успео да погоди и стативу, а потом је и Ђурђевић, из добре шансе, био непрецизан. Када се најмање очекивало, Београђани су повели. Вулићевић је центрирао са десне стране, на другој стативи је био сконцентрисан Леонардо и сместио лопту у мрежу.  А, у самом финишу Тавмба је центрирао на Ђурђевића, овај захватио лопту маказицама и постигао ретко ефектан гол. Испоставило се да је то био и коначни резултат – 2:0 (0:0).

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести