Рвачима највише признања у избору најбољих спортиста Сенте

Ажурирано пре 2 недеље 5 дана

Спортски савез општине Сента, на пригодној свечаности у Дому културе, прогласио је најубоље спортисте за резултате постигнуте у 2016. години,

а признања су уручили председник општине Рудолф Цегледи и председник Спортског сваеза Роберт Бицок.

Рвачи су остварили најзапаженије резултате, па је за најбољи проглашен Рвачки клуб Сента, а посебне плакете додељене су рвачима репрезентативног формата из ове средине, који бране боје зрењанинског Пролетера, Матеу и Виктору Немешу и Кристијану Фрису.Виктор Немеш и Фрис бранили су боје Србије  на Олимпиајди у Рију.

За најбољег спортисту Сенте у иностранству признање је поново додељено фудбалском интернационалцу Немањи Николићу, док је за тренера године проглашен тренер у кајакашком и атлетском клубу Чаба Фехер.

На ранг листи најуспешнијих у олимпијским спортовима у сениорској конкуренцији код мушкараца први је Тамаш Нађ (рвање), испред Ласла Еперјешија (атлетика) и Тамаша Ваша (рвање), а код дама најбоља је Ивана Вејновић (стони теннис), друга је Чила Шоти (атлетика), док су треће место поделиле кајакашице Ана Богнар и Шаролта Цако.

У пионирској конкуренцији за најбоље су проглашени Адриана Вилагош (атлетика) и Марко Вуковић (рвања), код кадета Ева Барта (кајак) и Маћаш Вамош (рвања), а код јуниора Абигел Фењвеши (кајак) и Адам Катона (рвање).

У неолимпијским спортовима код дама епитет најуспешније понела је Валентина Кери (кик бокс), испред Миле Шокловачки (шах), а код мушкараца први  је Акош Корпонаи,испред Арпада Кечкеметија, обојица су шахисти.

Текст и фото: М. Митровић

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари