Сајам спорта манифестација важна за младе

После поприлично година спорт се вратио у окриље сајамских приредби у Новом Саду. Наиме, у оквиру овогодишњег Лориста одржава се и Сајам спорта, који је свечано отворила

параолимписјка шампионка из Рија Борислава Перић Ранковић. До недеље, како је генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић рекао, посетиоци ће моћи да се упознају и опробају у неким спортским дисциплинама.

Отварању су присуствовали и Нада Матић, бронзана појединачно и сребрна екипно са Бориславом на Параолимпијским играма и њихов тренер Лазар Куртеш, као и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан градског већа задужен за спорт Огњен Цвјетићанин. Они су у пратњи директора Сајма обишли штандове спортских организација, савеза, клубова и Спенса, у халама два и три.

- Борислава Перић Ранковић и Нада Матић су пример како се упорношћу стиже до врхунских резултата. Ова манифетсција је промоција спорта и апел да спорт заузме место које му припрада у животу грађана. Он је веома важан за млађу популацију, која много времена проводи пред рачунарима. Надам се да ће следеће године сајам спорта бити још бољи и да ће временом прерасти у самосталну манифестацију – рекао је Слободан Цветковић и захвалио се свима који су помогли да се ова манифестација врати на Новосадски сајам.

Деца до 14 година могла , а моћи ће и сутра бесплатно да посете сајам и уживају у демонстрацији разних спортова.- Задовољство ми је што се после низа година поново одржава Сајам спорта у Новом Саду, који ће омогућити деци и омладини да се у њему и опробају. Најважније је мотивисати децу и омладину да се покрену. Ми смо као држава успешни у спорту, али да бисмо постали спортска нација морамо да се покренемо. Зато овим путем позивамо децу да дођу на сајам и опробају се у неким дисциплинама - рекла је Борислава Перић Ранковић.

Њена репрезентатвна и клупска другарица Нада Матић је додала:
- Надамо се да ће деца и омладина на сајму пронаћи нешто интересантно за њих и да ће се тако заинтересовати за неку од спортских дисциплина.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести