Само победа води до високих циљева

Пре неких месец и по дана првенствену утакмицу у Суперлиги, на стадиону крај Јошанице, одиграли су фудбалери Новог Пазара и екипа Војводине.

Иако је било предвиђено да се ова два тима састану у 1. колу новог првенства, због обавеза Новосађана у квалификацијама за Лигу Европе, утакмица је била одложена и одиграна је тек 14. септембра. Да подсетимо, славили су тада црвено-бели из Новог Сада резултатом 2:1 (0:0), а голове су постигли Анес Рушевић за Пазарце у 69. минуту, док су за госте стрелци били Милош Трифуновић у 67. и Дарко Станојевић (аутогол) у 76. минуту.

Вољом жреба за Куп Србије, ова два тима поново ће, на истом месту, одмерити снаге, овог пута у осмини финала овог такмичења. При одређивању парова тим тренера Ненада Лалатовића није био миљеник среће, јер је свако гостовање у Новом Пазару по правилу тежак испит. Без обзира на то, шеф стручног штаба не крије да Вошу интересује једино пролазак у четвртфинале.

- После првенствене победе над Вождовцем, пред нама је изузетно тешко гостовање у Купу - рекао је Лалатовић. - Жреб нам није био наклоњен, јер је познато да је на стадиону у Новом  Пазару увек узаврела атмосфера и није тамо једноставно играти. Уз то, имамо и здравствених проблема с појединим играчима, па нећу моћи да рачунам на Владимира Ковачевића, Милоша Трифуновића, Николу Аксентијевића, а највероватније ни на Душана Мићића. Поновићу да смо ми Војводина, велики клуб и да нас у свакој утакмици интересује једино победа, па ће тако бити и сада. Уз то, у Купу Србије имамо веома високе циљеве, што нас додатно обавезује да покушамо да тријумфујемо.

Извесно је да ће Воша инсистирати на већем поседу лопте, на високом пресингу на задњу линију тима који предводи тренер Зоран Говедарица и да ће, као и током читаве ове сезоне, на тај начин тражити пут ка успеху.

- Пре свих, у Новом Пазару игра Енвер Аливодић, фудбалер који је некада носио дрес наше екипе и који увек има изражен мотив када игра против нас.  Сјајан је играч, али у екипи ривала има још доста добрих појединаца. Не бих желео да их набрајам, нити да их посебно хвалим. Сви имају квалитет, али не би било добро да ја причам о томе. Више волим да говорим о играчима Војводине, посебно због тога што мислим да имамо најбољи тим у српском фудбалу. Управо ту чињеницу желимо да покажемо и докажемо у Новом Пазару и да прођемо у четрвтфинале купа – поручио је Лалатовић.

А. Предојевић

Могућа постава
Постоји реална могућност да у утакмицу с Новим Пазаром почне онај састав Војводине који је истог ривала победио у првенству. Тада је, да подсетимо, тренер Лалатовић на терен извео следећу поставу: Кордић - Лакићевић, Пушкарић, Планић, Антић - Максимовић, Јованчић - Малбашић, Мелег, Палочевић - Трујић.

Тада су у игру код Новосађана ушли и Трифуновић уместо Трујића и Зличић уместо Палочевића.

Снимак на Новосадској ТВ

Снимак комплетног тока утакмице између Новог Пазара и Војводине биће емитован на Новосадској телевизији. Почетак емитовања је у 21 час.


Све на страни гостију из Новог Сада

Није ни мало лако шефу стручног штаба Новог Пазара Зорану Говедарици пред утакмицу с Војводином. После пораза код куће у првенственом сусрету с Напретком (0:1), тим који предводи овај стручњак састаје се са Новосађанима, за које је каже да играју најбољи фудбал у Србији. Уз то, Пазарци имају доста здравствених проблема, па ће се и лекарска служба и те како питати када је састав екипе у питању.

- Јуче на тренингу није било чак седам првотимаца, што због повреда, што због болести - рекао је Говедарица. - С друге стране, у дербију ове рунде Купа у госте нам долази тим који, по мом скромном мишљењу, игра најбољи фудбал у земљи. То могу да кажем пошто сам до пре месец дана био под уговором у Новом Саду и знам како се тамо ради. Огромна предност је на страни црвено-белих, али ми имамо право да гајимо наду у успех.

Куп је специфично такмичење и фаворит увек не побеђује, о чему размишљају и Пазарци.

- Играчи који буду истрчали на терен имаће обавезу да дају све од себе како би се супротставили фавориту. Куп је специфично такмичење, одавно се то зна, па у њему изненађења нису немогућа. Управо због тога желимо да пред нашим навијачима пружимо максимум и учинимо све што је до нас да овај дерби учинимо барем неизвесним – поручио је Говедарица.

А. П.

Аливодић миљеник навијача Воше и Новог Пазара
Капитен екипе Новог Пазара Енвер Аливодић (31) дуго траје на српској фудбалској сцени. Занимљиво је да је постао миљеник навијача, како оних који бодре Пазарце, тако и симпатизера Војводине. Аливодић је одиграо за плаво-беле са стадиона крај Јошанице 109 утакмица и постигао 23 гола, док је дрес Новосађана облачио у 53 утакмице и 12 пута се радовао погоцима. Управо због тога, ова слика најупечатљивије говори о односу који према њему имају навијачи два клуба.


Парови осмине финала
Суботичани гости Вождовца
БЕОГРАД: Жарково - Партизан  0:2 (0:0)
Среда
ЈАГОДИНА: Јагодина - Борац (Ч)  (13)
БЕОГРАД: Вождовац - Спартак ЖК  (14)
БЕОГРАД: Чукарички - Јавор  (15)
БЕОГРАД: Црвена звезда - БСК Борча (16)
НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар - Војводина (17)
ЛУЧАНИ: Младост - Рад (17)
СУРДУЛИЦА: Радник - Слобода Ужице (17)

Победници ће се пласирати у четвртфинале Купа Србије, које је на програму 5. априла 2017. године. Утакмице полуфинала играће се 26. априла и 10. маја, а сусрет за трофеј у овом такмичењу предвиђен је за 27. мај идуће године.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести