Шампион засео на прву позицију

Војводина - Партизан 25:23 (10:13)

НОВИ САД: Хала Слана бара, гледалаца 1000, судије: Боричић (Борча) и Марковић (Железник). Седмерци: Војводина 6 (6), Партизан 5 (5). Искључења: Војводина 8, Партизан 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Арсенић (6 одбрана), Орбовић 7, Попов, Тодоровић 2, Милашевић, Перовић (10 одбрана), Растворцев, Марјановић 9 (6), Смиљанић, Ранисављевић, Јовановић 4, Николић 1, Станковић 2, Рајичевић, Вучковић, Гуглета.

ПАРТИЗАН: Живковић 8 (5), Сретеновић 2, Миленковић, Томић (10 одбрана), Пижурица, Перуничић, Радојковић 4, Стева-

новић, Ивановић, Кукић 4, Максић 3, Пешић 3, Поповић, Мршуља, Стошљевић, Ћућуз.

Ух, каква утакмица - био је коментар многих гледалаца после завршетка. А и била је веома неизвесна скоро до самог краја и заслужила је епитет дербија. Заслужено је славила Војводина и шампион се нашао на водећој позицији. Да ли ће ту и остати - зависи само од играча и струке.

Играло се оштро и брзо и у томе су предњачили, већим делом меча, млади играчи црно - белих. Они су у првом полувремену зналачки искористили све грешке које су црвено-бели, несхватљиво, правили у том периоду игре. Као да се нису снашли пред налетима полетних гостију, којуима је победа таскође требала, па да се нађу близу водеће позиције. Партизан је у 12. минуту имао предност одф пет голова (4:9) и навијачи домаћих су већ видели нови пораз, јер за њихове љубимце незаустављиви су били пивот Пешић и средњи бек Кукић. Успевали су домаћи некако да предност гостију смање на два гола, али то је било све.

У другом делу црно-бели су наставили по старом. Па и када су домаћи имали шансу да вођство смање, нису је искористили и предност гостију стално је била од три до четири гола. Време је истицало, али црвено-бели су схватили да морају да победе. Одлично се кретао Марјановић, распуцао се Орбовић, па и млади Јовановић, који је доста грешио у првих 30 минута. У 49. минуту, ношени изузетном подршком с трибина, ученици Боже Рудића су успели да поравнају резултат, јер су средили зону, али и мање грешили у нападу. Одмах после тога дошли су до првог вођства, голом Станковића, а у 55. минуту стајало је на семафору 23:20. Навијање је било још јаче, мада су и гости имали своје навијаче и минут пре краја било је два разлике. Узели су домаћи тајм аут и договорили се шта да ураде. Два бода су остала у Новом Саду. Два бода, која су шампиону широм отворила врата за освајање нове титуле.

М. Павловић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести