Савковић пресудио

Пролетер - Јагодина 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион Слана бара, гледалаца: 400, судија: Јовановић (Београд). Стрелац: Савковић у 54. минуту. Жути картони: Фимић и Зличић (Пролетер), а Татић, Миладиновић, Мартиновић и Делетић (Јагодина).

ПРОЛЕТЕР: Роцков 8, Бошковић 7 (Чордашић 7), Вукајловић 7, Швоња 7, Фимић 7, Зличић 7, Новаковић 7, Драгојевић 7 (Вујичић 7), Миросављев 7 (Комазец 7), Каранов 7, Милошевић 7.

ЈАГОДИНА: Татић 7, Антонијевић 7, Савковић 8, Ожеговић 7 (Поповић 7), Кнежевић 7, Миладиновић 7, Баошић 7, Мартиновић 7, Делетић 8 (Милошевић 7), Јерковић 7 (Френсис 7), Марић 7.

Фудбалери Пролетера намучили су суперлигаша који је успео, голом Савковића, да се пласира у наредну рунду Купа. Први су припретили гости, када је на центаршут Марића, Делетић лопту захватио главом и послао је преко пречке. Покушао је из даљине, потом, да голмана Јагодине Татића изненади Новаковић, али без успеха. Најбољу прилику домаћи су имали након центаршута Вукајловића, када је Миросављев надвисио одбрану гостију, али је шутирао поред стативе. У последњем минуту првог дела, Милош Делетић извео је слободан ударац, а Никола Милошевић замало је изненадио Роцкова, који је пантерским скоком лопту избио у корнер.

Стигли су Јагодинци у наставку до гола одлуке. Милош Делетић је лоптом у простор упослио Милета Савковића, који је измакао чуварима и приземним ударцем савладао немоћног Роцкова. Да је велики потенцијал, показао је голман Пролетера Емил Роцков, када је у 72. минуту успео да одбрани ударац с беле тачке Кнежевића, коме је претходило играње руком Швоње у казненом простору. То као да је дало крила домаћину, који је свим силама покушавао да изједначи, после удараца Новаковића и Каранова. Најбољу прилику, ипак, имао је Лазар Зличић, када се нашао очи у очи са голманом после одличног проигравања Милошевића, али је Татић скратио угао и отклонио опасност.

У последњим тренуцима сусрета, на центаршут Новаковића, Каранов је послао лопту преко пречке, па су се Јагодинци радовали пласману у наредну рунду, а домаћи играчи за приказану борбеност испраћени су аплаузима.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести