Селектор Муслин стартовао победом

У првој утакмици по доласку селектора Славољуба Муслина, Србија је у Ужицу одиграла одлично прво полувреме у пријатељском мечу са Кипранима.

Србија – Кипар 2:1 (2:1)

УЖИЦЕ: Градски стадион, гледалаца: 7.000, судија: Радовановић (Црна Гора). Стрелци: Митровић у 2. и Тадић у 10. минуту за Србију, а Максимовић (аутогол) у 31. минуту за Кипар.

СРБИЈА: Кахриман,  Рукавина (Седлар), Рајковић, Максимовић, Милуновић, Младеновић (Коларов),  Матић (Грујић), Максимовић, Тадић (Љајић), Костић (Живковић) , Митровић (Павловић).

КИПАР: Георгалидес, Стилијану, Меркис, Лајфис, Хараламбус, Хараламбидес (Енглезу), Лабан, Артиматас, Кирјаку (Макрис), Александру (Алонефтис),  Сотирију. 

У првој утакмици по доласку селектора Славољуба Муслина, Србија је јуче у Ужицу одиграла одлично прво полувреме у пријатељском мечу са Кипранима. У другом делу, након мноштва измена, темпо игре је пао, а наши момци, иако су били бољи, нису успели да забележе убедљивију победу.
Свакако, утисак је да игра и поставка из првог дела треба да буду узор и калуп:  једноставно, са брзим преносом и протоком лопте, у одбрани жустро, уз јак пресинг на лопту. Ипак, уз помомену колико деконцентрација и поигравање могу да коштају!

Из прве прилике Србије је дошла до вођства. Тадић се лепо ослободио чувара у шеснаестерцу гостију убацио на ивицу петерца где је примио Митровић, одлично се окренуо и шутирао, а голман Кипрана је био немоћан. У 4. минуту Митровић је након центаршута Костића с леве стране имао шансу да дуплира вођство, лепо се бацио и захватио лопру главом гађајући даљи угао, али Георгалидес се бацио и одбрани шут центарфора Њукасла.
Оно што је пропустио Митровић, надокнадио је сјани Тадић у 10. минуту.  У свом стилу је “изломио” чувара, шутирао који метар изван шеснаестерца, лопта је закачила  гостујућег штопера, променила смер и завршила у мрежи за 2:0.

Просто је “млела” Србија Кипране и ређале су се шансе пред гостујућим голом. Рукавина је у 15. минуту одлично шутирао, а одбранио искусни голман кипарске Омоније. У 22. минуту, након проигравања Тадића, Млеаденовић је погодио стативу, а прву шансу Кипрани су имали тек у 29. минуту, када је Хараламбус након корнера шутирао главом крај гола. Ипак, два минута касније , на невероватан, помало бизаран  начин, гости су смањили на 2:1. Наиме, Максимовић, који је прве фудбалске кораке направио управо на ужичком стадиону, рутински је, после прекида, вратио лопту голману Кахриману, али авај! Наш чувар мреже стајао је прилично по страни гола и није успео да стигле лопту, која је одскакутала у мрежу.

Само два минута касније, Рукавина је одлично шутирао искоса са десне стране, али лопта је као тане погодила пречку и одбила се у поље.
На почетку другог дела, у игру су ушли Живковић, Коларов, Грујић, Љајић и Павловић. Почела је Србија агресивно и после мање од минута Живковић је избио сам испред кипарског голмана, шутирао у паду, али право у гостујућег чувара мреже. Како је време одмицало, тако је полако опадао темпо утакмице. Ипак, наши репрезентативци су много више имали лопту у свом поседу, а лепу прилику је након корнера у 62. минуту пропустио Грујић, јер је лопта после његовог шута прошла тик изнад пречке.

Најбољу шансу у другом делу наши момци су имали у 71. минуту када је севнула контра у којој су три наша играша ишла ка голу, а испред себе су, поред голмана, имали само једног Кипранина. Лош пас Живковића, потом петљање Љајића и неуспешна повратна лопта, однели су шансу у неповрат.
То је нашим играчима могло сурово да се врати у првом минуту судијске надокнаде, када је после једне дубинске лопте Кахриман одлетео у празно, у паду закачио гостујућег нападача, па су Кипрани чак тражили и пенал. Није га било, а евентуални реми би био крајње неправедан исход меча.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести