Серија Сомбораца

Пролетер - Јагодина 2:1 (1:0)

НОВИ САД: Стадион Слана бара, гледалаца 400, судија: Поповић (Београд). Стрелци: Андрејевић у 9. и Крстески у 54. за Пролетер, а Милошевић у 65. минуту за Јагодину. Жути картони: Милекић, Шакић, Миросављев (Пролетер), а Томић, Миладиновић, Отенг (Јагодина).

ПРОЛЕТЕР: Роцков 7, Лазаревић 7, Стојшић 7, Андрејевић 8, Бабић 7 (Јовић 7), Милекић 7, Стаменић 7, Шакић 7 (Жигић), Миросављев 7, Ђуришић 8, Крстески 8 (Каранов).

ЈАГОДИНА: Стаменковић 6, Миркаило 6, Томић 7, Мијатовић 6, Миладиновић 6, Ђекић 7, Отенг 6, Ивановић 8, Милошевић 7, Миловановић 7 (Лазовић 6), Милошковић 6 (Маљковић).

Фудбалери Пролетера победом против Јагодине успешно су окончали јесењу полусезону. Одкако је за тренера стигао Золтан Сабо забележили су у осам кола пет победа  три нерешена резултата и заслужено се пласирали међу четири најбоље екипе Прве лиге.

Већ у 9. минуту најбољи актер утакмице Марко Ђуришић лукаво је извео слободан ударац, голман Стаменковић крајњим напором избио је лопту из самог угла, а на правом месту био је Александар Андрејевић за вођство домаћина. Колосалну прилику имали су гости у 27. минуту када је након продора Игора Ивановића повратном лопту упослио је Отенга који је шутирао, лопта се одбила до слободног Милошковића који је са само два метра из идеалне позиције шутирао поред гола.

У наставку Урош Стаменић  је из слободног ударца уздрмао пречку, а два минута касније после дуплог паса са Шакићем, Стаменић је у казненом простору пронашао Крстеског, а овај из другог покушаја успео да савлада Стаменковића. Упорни Јагодинци успели су да смање резултат, све је урадио Ивановић, а Милошевићу није било тешко да савлада немоћног Роцкова. До краја меча прилику да повећа резултат имао је Александар Андрејевић. Одлично га је из прекида упослио Марко Ђуришић, али је након ударца Андрејевића лопта завршила поред гола. 

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести