Сигурни „делфини”

Ватерполисти Србије Србије су после Румуније савладали и Немачку у другом колу А групе Светске лиге пред пуним трибинама.

Немачка - Србија 9:15 (1:4, 2:3, 2:3, 4:5)

БЕРЛИН: Базен Шуненбег, гледалаца 800, судије: Штампалија (Хрватска), Дервух (Француска). Играч више: Немачка 11 (3), Србија 5 (5). Петерци: Немачка 1 (1).

НЕМАЧКА: Ханс, Обшерникат 1, Стрелецки 1, Рил 2, Прус, Јунглинг, Илингер, Куперс, Штам 1, Цук 3, Рестовић, Ејднер 1, Том.

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 1, С. Рашовић 2, Ранђеловић 1, Ћук 2, Д. Пијетловић 2, Убовић 2, В. Рашовић 2, Јакшић, Филиповић 2, Драшовић, Суботић 1, Добожанов.

Немци су почели ангажованије и брзо повели преко искусног Рила. Србија је на 2,40 минута пре краја првог дела стигла до изједначења преко Мандића, а онда је кренула серија и први део су “делфини” решили са 4:1. Ангажованија игра у одбрани била је довољна да се умртви немачки напад. Занимљивије је било у другој четвртини, јер су домаћини желели да агресивном игром смире Србе. Смањио је Ћук на 4:2, да би Ћук са два узастопна гола донео први пут “плус четири” (6:2). До краја другог дела било је 7:3 за Србију.

После великог одмора опет су Немци постигли први гол. После поготка Убовића уследио је дужи период игре без погодака са нешто слабијом игром у нападу нашег тима. Са друге стране одбрана је лако излазила на крај са домаћим нападом. Два минута пре краја треће четвртине Србија је повела са 10:4. Последња четири минута на голу је био Добожанов. Пре тога је Савић „потрошио” тајм-аут да би се извршила измена. И Штам је тада променио голмана. Али, то Шпанцима није помгло, јер је Душко Пијетловић убрзо савладао Тома за 12:5. Играло се у финишу опшутено, за публику. Уследили су прелепи голови Филиповића и Ранђеловића за 14:6. Ћук је искористио непажњу у одбрани Србије и 1,24 минут до краја смањио високу предност. Уследила су још два гола “панцера”, а онда је са звуком сирене Страхиња Рашовић ставио тачку.

У трећем колу Србија ће у Новакију играти против Словачке 10. јануара.

Г. М.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести