Сивић: Живковић ван ритма, али Андора није Бразил

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић рекао је да је Андрија Живковић ранијим великим достигнућима заслужио позив, упркос суспензији због које не игра у Партизану.

"Позив Живковићу изазвао је доста коментара, али су пресудили спотски мотиви. Андрији је овде место, на Новом Зеланду био је један од најбољих играча, уз то најперспективнији је са ових простора и ту нема шта да се дода. Радује ме што је са нама, репрезентацији је потребан лидер као он", рекао је Сивић на конференцији за медије у просторијама ФСС на Теразијама.

Живковић од јануара није одиграо такмичарски меч за Партизан јер не жели да потпише нови уговор, али према Сивићевим речима то неће бити проблем за ову акцију.

"Није у ритму, али не играмо против Бразила, већ Андоре. Има велики кредит за све што је урадио, а физички је спреман и у тренингу", поручио је селектор.

Са Сивићевог списка у А тим су пребачени Марко Грујић, Сергеј Милинковић-Савић, Предраг Рајковић и Немања Максимовић, док су ван строја Милош Вељковић због повреде и Мијат Гаћиновић због мононуклеозе.

"Драго нам је због позива најјачег тима за четворицу играча, што је отворило простор за нове позиве. Уз то, Вељковић је повредио прст, значајан губитак за екипу, док је Гаћиновић добио мононуклеозу. Морали смо да ширимо размишљања и уследили су позиви, можда за неке изненађујући. Ствари су биле наметнуте и одреаговали смо у брзом року".

Прилику да дебитује имаће и Урош Дамјановић из друголигаша Синђелића.

"То је играч Партизана, пре две године дебитовао за Рад у Суперлиги. Перспективан је, права десетка и будићност српског фудбала. Ако сте гледали Синђелиц - Партизан у Купу био је најбољи на тој утакмици. Дуго смо га пратили".

Сивић је додао да проблем екипи прави то што већина фудбалера не игра стандардно у својим клубовима.

"Имам задатак да сачувам светске и европске прваке, па макар и на уштрб резултата. Ако погледамо спискове, колико је могуће зовемо све те момке. Мало њих игра и то је проблем, није једноставно, а циљ је да им преко репрезентације вратимо минутажу", јасан је био Сивић.

Он је као позитиван пример навео случај Саше Здјелара из Олимпијакоса и Вељковића у Вердеру.

"Здјелар није играо на почетку, а сада је учествовао у неколико битних утакмица Олимпијакоса. Иста ситуација је и са Вељковићем који игра Бундеслигу. Тако желимо и са Живковићем и осталима", закључио је Сивић.

Млади фудбалери Србије гостују 25. марта Андори у квалификацијама за првенство Европе, а три данас касније играју пријатељски меч са Холандијом у Мурсији.

Повратак Живковића, дебитују Михајловић и Ристић
Сивић је позвао следеће играче за утакмице са Андором и Холандијом, на којем су, повратник Андрија Живковић и дебитанти Немања Михајловић и Михајло Ристић.

На списку нема Марка Грујића, Сергеја Милинковића-Савића, Предрага Рајковића и Немање Максимовића, који су "прекомандовани" у А тим, као ни повређеног Милоша Вељковића.

Голмани: Стефан Чупић (ОФК Београд), Борис Радуновић (Аталанта), Филип Манојловић (Бежанија).

Одбрана: Милан Гајић (Бордо), Александар Филиповић (Јагодина), Срђан Бабић (Сосиједад), Вукашин Јовановић (Зенит), Никола Мараш (Рад), Радован Панков (Војводина), Немања Антонов (Грасхоперс).

Средина терена: Саша Здјелар (Олимпијакос), Саша Лукић (Партизан), Милош Пантовић (Бајерн), Андрија Живковић (Партизан), Немања МИхајловић (Партизан), Михајло Ристић (Црвена звезда), Урош Дамјановић (Синђелић), Срђан Плавшић (Црвена звезда), Андрија Луковић (ПСВ).

Напад: Огњен Ожеговић (Чанг Чун Јатаи), Александар Чаврић (Архус), Урош Ђурђевић (Палермо).

Србија ће гостовати Андори 25. марта у квалификацијама за ЕП, а три дана касније у Мурсији ће одиграти пријатељски меч са Холандијом.
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести