Сјајна Војводина Златибор прескочила

У до сада најважнијој утакмици у првенству, кошаркаши Војводине су били сјајни, савладали су далеко старију и искуснију екипу Златибора из Чајетине, те су сада усамљени на првом месту

Друге мушке лиге Србије.Ово је био  велик за Војводину, која је након овог тријумфа на добром путу да оствари велику амбицију и пласира се у Кошаркашку лигу Србије.

Дерби 15. кола оправдао је очекивања, амбијент на моменте и узаврео, што је одавно заборављена слика у новосадској кошарци. Боље су почели гости, који су у првој четвртини шутирали нестварних шест од осам за три поена ( Милан Вулић четири од четири). Било је јасно да квалитетни Чајетинци не могу да одрже такав проценат шута, али мало ко је очекивао да ће до краја меча погодити само два шута изван линије 6,75. Ипак, почетком друге деонице повели су са 40:30, али су већ половином тог периода црвено – бели преокренули на 44:42. На полувремену Војводина је имала кош предности (51:49).  

У трећој четврини имали су Новосађани  до тада максималних 9 поена вишка, али су гости одржавали прикључак. А онда, у последњој деоници, ни квалитетна и искусна екипа Златибора није могла да избегне Вошину “машину за млавење”: огромна енергија, пресинг и трчање као на почетку утакмице. Златибор је четврту четвртину играо са шест, Војводина са 10 играча. На задовољство домаћих навијача, тројке су погађали Бербаков, Милаковић, Бранковић и 2,16 минута до краја све је било јасно, јер на семафору је стајало 89:77.

- Пресрећни смо због ове победе, заслужили смо је. Много смо радили на тренинзима, припремали се, анализирали противника и на крају нам се то на најлепши начин вратило. Сломили смо их у последњој четвртини, то већ постаје наш заштитни знак, а добри смо били и у позиционој одбрани. Одлични су били и наши млади играчи, који лепо сазревају и израстају у добре кошаркаше – рекао је капитен Крсто Бјелица.

Следећу утакмицу кошаркаши Војводине, нови лидери Друге лиге, играју против екипе Ртња из Бољевца наредног викенда.

Д. Кнежић

Фото: О. Адемовски

 

ВојводинаЗлатибор 91:81 (28:34, 23:15, 18:16, 22:16)

НОВИ САД: велика сала Спенса, гледалаца: 350, судије: Павлица (Београд), Савић (Ковин), Грујић (Смедерево).

ВОЈВОДИНА: Зарић 15, Бјелица 18, Бербаков 8 (8 ас), Кртинић 3, Јовић, Бранковић 13, Стојачић 12 (9 ск), Стојановић 2, Орлић, Милаковић 13, Грубор, Атанасов 7 (8 ск). 

ЗЛАТИБОР: Тмушић, Мукановић, Брашанац, Станисављевић 11, Јевђић 4, Којић 3, Вулић 19 (6 ск), Смоловић 3, Марић 18 (4 ас), Радић 11, Чорбић, Мандић 12. 

 

Браво, Пироћанци

Након награде у виду два бода освојена против одличног Златибора, кошаркашима Војводине стигао је и поклон из Пирота. Наиме, Пироћанци су савладали другог Вошиног конкуранта за улазак у КЛС, Раднички из Крагујевца, после продужетка (94:93). Иначе, Пирот је у првом делу сезона добио Крагујевчане у гостима, опет са пола коша разлике.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести