Скупо плаћен за мршав учинак

Када је долазио у Партизан, лета ове године, Никола Ђурђић је најављиван као велико појачање. Недељама се писало о његовом доласку у Хумску, без покрића,

јер искусни нападач није имао бог зна какву каријеру иза себе. Због тога се нико није чудио када се прочуло да је овај фудбалер један од оних са највишим примањима у вицешампиону Србије. А, учинак за полусезону – мршав. Само асистенција за победу над Црвеном звездом, што ће се памтити. У Партизану су сада намерни да продају овог играча, али – понуда нема. Једноставно, Ђурђић ништа није оставио иза себе чиме би привукао потенцијалне интересенте. Због тога су се у Хумској сами бацили на посао да пронађу клуб за овог фудбалера.

- Жао ми је што је ситуација са Николом таква, имао је предиспозиције за добру полусезону. Не заборавите да је он дао скоро стотину голова пре доласка код нас, био је један од најбољих играча у Шведској, прави је атлета. Период прилагођавања није добро прошао, можда је дошао у незгодном тренутку, када је екипа била у кризи и то га је евентуално спутало. Тренер Николић је веровао у њега, давао му шансу, али...Тражимо му клуб па ако га нађемо, реализоваћемо трансфер – каже спортски директор Партизана Ивица Илиев.

Подсетили смо функционера црно-белих да у последње три сезоне Ђурђић није био баш ефикасан.- Ми да смо у прилици да доводимо најбоље нападаче света, одмах бисмо их довели. Овако, отворили смо се онолико колико смо могли. Били смо убеђени да смо направили добар посао и поред тога, али реалност нас је демантовала. Не желим да се Никола увреди, ја га и даље ценим као играча, али ми немамо тај луксуз да преплаћујемо играче. Он има висока примања и ми због тога морамо да реагујемо.

Сви се слажу да би за Ђурђића најбоље било да промени средину.- Довели смо још једног нападача, добро смо попуњени на тој позицији и нисам сигуран колико би он добијао шансу. Али, хајде да сачекамо да видимо шта ће бити. Можда предстојеће припреме донесу нешто ново и за њега и за нас, па да се све промени – казао је Илиев.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести