СЛ: Црвена звезда - Бачка 2:0 (2:0)

Шампион је „везао” и седми тријумф у првенству. Рутински је савладана Бачка, новајлија у елитном друштву који је оставио солидан утисак на нашем највећем стадиону.

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић”, гледалаца 6000, судија: Трипковић (Краљево), стрелци: Луковић у 12. (из једанаестерца), Орландић у 35. минуту. Жути картони: Луковић, Орландић (Црвена звезда), Ђурић, Швоња (Бачка).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Супић 7, Петковић 7, Луковић 7, Ле Талек 6, Ристић 6, Доналд 6 (Рачић), Полетановић 7, Канга 7, Моуче 6 (Плавшић), Руиз 6 (Срнић), Орландић 7.

БАЧКА: Степановић 6, Смиљанић 6, Јосимов 6, Рогач 6, Ђурић 6, Швоња 6, Бјелош 6, Чековић 7 (Зечевић), Тривуновић 6 (Бајић), Миловац 6 (Клисура), Луковић 7.

Шампион је „везао” и седми тријумф у првенству. Рутински је савладана Бачка, новајлија у елитном друштву који је оставио солидан утисак на нашем највећем стадиону. Црвено-бели се нису много потрошили, уз очекивана три бода ухватили су и залет за предстојећи вечити дерби.  Опет је тренер Београђана Миодраг Божовић експериментисао а саставом. Супић је на голу заменио Кахримана, на позицији штопера поново се појавио Ле Талек, напад је предводио расположени Орландић док Вијеире није било ни у протоколу.

Домаћин је отворио меч на прави начин. Прва акција је претворена у погодак у 12. минуту. Полетановић је упослио Кангу који је имао контакт са Ђурићем, пао је као покошен, а судија Трипковић није имао дилему. Показао је на белу тачку. Пенал је у поготак претворио капитен Луковић.
Бачка је пружила сасвим коректан отпор фавориту, а у 22. минуту не користе велику прилику за изједначење. Доналд је поклонио Чековићу „зицер” али је Супић сјајном интервенцијом сачувао мрежу.  И како то у фудбалу обично бива, стигла је казна. У 35. минуту Петковић је успео некако да дотури лопту до Орландића који је добро реаговао, и прецизним ударцем матирао Степановића.

У наставку сусрета Звезда је чувала стечену предност, а Бачка је покушавала да стигне до поготка. Лука Луковић је соло акцију у 54. минуту завршио добрим ударцем, али је статива била Звездин савезник. Касније је и Чековић уздрмао пречку у 61. минуту. На сличан начин узвратила је Звезда. Доналд је у 56. минуту топовским шутем уздрмао пречку, а у финишу утакмице учинили су то још и Срнић односно Орландић. У сваком случају гости су заслужили барем један гол, док је Звезда рутински обавила посао.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести