СЛ плеј-оф: Трујић матирао шампиона

Војводина је у дербију кола славила против Црвене звезде, и за корак се приближила свом циљу, изласку на европску сцену. Потврдили су Новосађани успон форме у финишу сезоне

Црвена звезда - Војводина 1:3 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион Рајко Митић, гледалаца, судија: Ђокић (Ужице).  Стрелци: Грујић у 45. за Црвену звезду, а Трујић у 20. и 58. и Палочевић у 69. минуту за Војводину. Жути картони: Росић и Пушкарић (Војводина), Ристић и Гаврић (Ц.звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Супић 6, Цветковић 6, Едсон 5, М. Стојановић 5, Анђелковић 6, Грујић 7, Ристић 6 (С. Стојановић), Гаврић 6, Бабунски 6, Плавшић 6 (Вијеира), Сикимић (Орландић 6).

ВОЈВОДИНА: Кордић 7, Пушкарић 7, Милетић 7, Росић 5 (Лакићевић 7), Настић 7, Јованчић 6 (Секулић), Максимовић 7, Малбашић 7, Мелег 6 (Палочевић 7), Бабић 7, Трујић 8.

Војводина је у дербију кола славила против Црвене звезде, и за корак се приближила свом циљу, изласку на европску сцену. Потврдили су Новосађани успон форме у финишу сезоне, али и вешто искористили актуелни тренутак у којем се налазе црвено-бели. Београђани су протеклих дана прослављали 27. шампионску титулу, тренер Божовић определио се “шарен” састав, а ни на трибинама због казне није било навијача чија подршка пуно значи. Нису црвено-бели у оваквом стању успели да парирају Војводини којој су бодови били преко потребни. Централна фигура меча био је надахнути двоструки стрелац Никола Трујић.

Лишени свих такмичарских брига црвено-бели су у меч ушли опуштено, са буквално резервном поставом коју је као капитен предводио опорављен Грујић. Већ у 4. минуту тренер Божовић морао је да обавио принудну измену, јер је Сикимић повредио колено па је његово место заузео Орландић. Војводина је деловала веома сигурно на старту меча. Већ у 14. минуту могли су гости до вођства. Трујић је правовременом асистенцијом омогућио Мелегу “зицер” позицију, али је голман Супић правовремено истрчао, ушао у шут и сачувао своју мрежу. Само четири минута касније још једна лепа акција Војводине, али се у завршници није најбоље снашао Малбашић.

Бољу игру изабраници Ненада Лалатовића крунисали су поготком у 20. минуту. Бабић је маестралним пасом иза леђа Звездине одбране омогућио спретном Трујићу да превари голмана Супића и потом лопту убаци у празан гол.
Донекле се домаћин након примљеног поготка пробудио. Ипак, вредни помена су само покушаји Плавшића са дистанце коју је зауставио Кордић. У 37. минуту после кикса Росића није се најбоље снашао Орландић па је шанса за изједначење отишла у неповрат.

Новосађани су како се ближио крај полувремена “падали” што је Звезда зналачки казнила. Грујић је у 45. минуту показао да је играч племенитог кова. Сјајно је кроз ноге протурио лопту Росићу, практично је проиграо сам себе, наставио акцију и окончао је прецизним ударцем за - 1:1.
Звезда је боље “отворила” друго полувреме. Већ у 47. минуту “бомбу” Ристића укротио је Кордић. Мудро је са клупе реаговао тренер Лалатовић окренувши ритам утакмице опет на своју воденицу. У 53. минуту извршио је двоструку измену пославши на терен Палочевића и Секулића. Веома брзо Војводина стиже до новог вођства. Малбашић је у 58. минуту лепим дриблингом преварио индиспонираног Едсона и проследио лопту до Трујића који је још једном одмереним ударцем погодио мрежу.

Покушао је и тренер Божовић на другој страни да покрене свој тим па је у ватру гурнуо искусног Сашу Стојановића и првог стрелца Вијеру. Црногорски стручњак био је превише нервозан, а због жучних протеста на рачун судије Ђокића, средином другог полувремена зарадио је и црвени картон па је морао у свлачионицу.

Како се утакмица ближила крају Војводина је деловала све убедљивије. Нова грешка штоперског тандема домаћих (Едсон-М. Стојановић) била је довољна за разрешење свих резултатских дилема. Бабић је искористио конфузију црвено-белих дефанзиваца а потом несебично проиграо Палочевића који је неометан погодио за коначних 1:3.
Само Војводина је зналачки искористила “поклон” који је сервиран на нашем највећем стадиону и потпуно заслужено је обезбедила вредне бодове.

З. Рангелов 
 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести