СЛ Србије: За рекорд и историју

Звездина генерација фудбалера коју предводи тренер Миодраг Божовић остаће уписана златним словима у клупској историји. Оборили су рекорд у броју узастопних победа у сезони - 24

Нови Пазар - Црвена звезда 0:4 (0:3)

НОВИ ПАЗАР: Стадион градски, гледалаца 5.000, судија: Анђеловски (Качарево). Стрелци: Луковић у 28. Виеира у 38. Тртовац 43. (ауто гол). и Леталек у 67. минуту. Жути картони: Османагић (Нови Пазар), Катаи (Црвена звезда).

НОВИ ПАЗАР: Живковић 5, Василић 5 (Павловић 6), Тртовац 5, Савић 5, Пантелић 5 (Рушевић 6), Убипарип 5, Радивојевић 5, Видић 5, Златковић 5, Мицевски 6, Османагић 5 (Зилкић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман 6, Петковић 7, Луковић 6 (Рендулић), Едсон 7, Ибањес 7, Ле Талек 8, Доналд 7, Срнић 7, Катаи 6 (Ристић), Плавшић 7, Виеира 7 (Сикимић).

Звездина генерација фудбалера коју предводи тренер Миодраг Божовић остаће уписана златним словима у клупској историји. Оборили су рекорд у броју узастопних победа у сезони - 24, што је заиста импресиван скор којем се нико већ 16 година није ни приближио. До новог славља лидер је дошао рутинском партијом у граду на Јошаници. Никада лакше црвено-бели нису славили на увек врућем терену против Новог Пазара. Једноставно пресудила је огромна разлика у класи и индивидуални квалитет који је на страни Звезде.

Бојажљиво је домаћин ушао у сусрет дефанзивно оријентисан. Пазарци нису искористили неколико грешака Луковића који је поклонио прилике Радивојевићу и Убипарипу па је брзо стигла казна. Несигурни капитен Александар Луковић искупио се у 28. минуту када је, после корнера које је извео Ибањес, главом лопту сместио у мрежу Живковића - 0:1.

Наставила је Звезда да доминира, а Ле Талек сјајно искористио нови кикс одбране домаћих и послао употребљив центаршут који је Виеира претварио главом у погодак у 38. минуту. Португалац је потврдио завидну форму, а ово је био његов узастопни девети погодак на исто толико утакмица. Све резултатске дилеме отклоњене су већ у 43. минуту када је спретни Плавшић натерао Тртовца да лопту пошаље у сопствену мрежу - 0:3. Покушао је тренер Марић да тргне Пазарце у другом полувремену двоструком изменом. Шансу су добили Павловић и Рушевић, организованије је деловао домаћин, а једину праву прилику у 66. минуту није искористио Мицевски.

Готово са пола гаса црвено-бели су утакмици привели крају уз још један погодак у 67. минуту. Расположени Плавшић забележио је нову асистенцију, а на правом месту био је све бољи Ле Талек.

Звездина серија траје...

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести