Слаб старт, одличан финиш

Фудбалери ТСЦ из Бачке Тополе убедљивом победом над Цементом (3.0) завршили су јесењу трку за бодове на петом месту са 21 освојеним бодом.

Бољи пласман екипа амбициозног тренера Радована Кривокапића изгубила је због слабијег старта од очекиваног. Тренутно су  Тополчани на одмору и то кратком двонедељном, а лагане тренинге почеће већ 16. децембра.

- Стартовали смо у првенству слабије од очекиваног, али је зато финиш био прави па смо у односу на прошлогодишње осмо место, ову полусезону завршили три степе нице више - задовољан је учинком Кривокапић.

У односу на прошлу сезону играчки кадар претрпео је незнатне измене.
- Једна од главних ствари је касни долазак појачања: Перовића, Миликића, Јованића и Кременовића, па је било потребно времена да се уклопе у начин рада мада такав епилог нису наговештавале припремне утакмице које смо одиграли у границама коректности. Можда су се играчи мало уљуљкали јер су нас многи сматрали за једног од кандидата за највиши пласман што је лоше утицало на појединце који су тек у другом делу полусезоне схватили да се од старе славе не може живети - реално ће Кривокапић.

Прекретница за одличан финиш Тополчана била је победа код куће са једним од кандидата за највиши пласман Радничким из Сремске Митровице (2:0).

-  Након два по мени неочекивана пораза у Зрењанину и Бановцима имали смо озбиљан састанак, предочили играчима да овако више не иде. Имао је велики ефекат јер смо до краја играли одлично. Забележили смо  четири победе два нерешена резултата и само један пораз и то од јесењег првака Братства у мечу где смо пропустили велику прилику.

Велики плус за трећелигаша из Бачке Тополе је пружена шанса талентованим играчима.
- Терет јесени понели су они најискуснији предвођени голманом Јоргићем, Радовићем, Цветковићем и Тодоровићем који је као одбрамбени игач постигао три гола и два пута асистирао,Шицар као најбољи стрелац постигао је одлучујуће голове (4). Ни учинак Силађија, Милића, Ресановића и Рахића није занемарљив. Велики плус је талас младих играча који су кроз мечеве стасавали. А то су Борош, Кривокапић и они најмлађи који озбиљно куцају на врата првог тима.Јухик, Марковић, Николић, Бортник и Марјановић. Од новајлија највише је показао Јованић, изборио се радом за место у стартној постави, има  пуно простора да напредује . Оно што ме посебно радује је ефикасност коју смо у односу на прошлу сезону подигли на значај ни ниво. Приоритет нам је уигравање екипе за наредну сезону - истакао је на крају стратег ТСЦ и напоменуо да позитивни ветрови дувају у Бачкој Тополи захваљујући пре свега агилном председнику Јаношу Жемберију, спортском директору и помоћном тренеру Саболчу Палађију, тренеру голмана Силарду Фарагоу,  кондиционом тренеру Новаку Симовићу и секретару Радомиру Шабану.

Бачко Тополчани  ће са радом на физичкој спреми почети 16. децембра док ће званични почетак припрема за пролећни део бити месец дана касније односно 16. јануара.

С. Ст. - М. По.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести