Слатке муке тренера Османкача

Одбојкаши Војводине НС семе повели су у полуфиналној серији плеј-офа над Јединством из Старе Пазове и то максималном победом, уз преокрете у сва три сета.

Новосађани су показали менталну снагу и стабилност у моментима када је то било неопходно и тако савладали много искуснијег ривала.

Свега два пута је Јединство у лигашком делу поражено максималним резултатом, последњи пут почетком децембра, а од тада је, доласком Рољића, нанизало готово све победе. Победа од 3:0 ће сигурно додатно раширити крила младом црвено-белом саставу и у данашњем другом мечу полуфинала који се игра пред тв камерама.

- Први и трећи сет минулог сусрета смо лоше почели, други смо добро кренули, али смо и тад били у ситуацији да јуримо резултат. Срећом, успели смо да одржимо ниво игре и концентрације који је био потребан за тријумф. Екипа Јединства има огромно искуство, али на нашој страни је младост и чини ми се да смо физички спремнији од ривала, а то пуно значи у сусретима плеј-офа. Најважније је да поново будемо на висини задатка, да добијемо и данашњи меч, па са 2:0 у џепу можемо нешто растерећеније да идемо у Стару Пазову – рекао је примач сервиса Војводине НС семе Миран Кујунџић.

Кујунџић не жели у другој утакмици сличан сценарио из првог дуела и сматра да је неопходна већа доза концентрације, посебно на почецима сетова.

- Мораћемо много концентрисаније да уђемо у уткмицу. У првом мечу смо сва три пута истопили заостатак, али неће то моћи стално. Мислим да је јако добро то што смо показали квалитет и смиреност у тешким тренуцима. Обично се нама догађало да испуштамо предност у завршницама сетова, а сада је било другачије, тако да је то још једна позитивна ствар за нас. Уласком у игру у првом сету Тодоровић нас је размрдало, касније је био одличан на сервису па мислим да сада тренер Османкач има слатке муке с којим дизачем ће да почне утакмицу – истакао је Кујунџић.

М. Ристић

Вукелић: Више озбиљности

Тренер Јединства Жељко Вукелић сматра да ће његовој екипи требати више озбиљности у данашњем мечу у односу на први јер се показало да с Војводином не сме да дође до опуштања.

- Имали смо велику шансу, водили у сва три сет, али смо све прокоцкали. Војводина је почела у малом грчу, али када је заиграла, држала је исти ниво, није се предавала што јој се исплатило. Десило нам се нешто што није својствено искусним екипама, а то је да смо поклекли у завршницамасетова. Биће нам неопходан озбиљнији приступ и никако нећемо обраћати пажњу на семафор – рекао је Вукелић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести