Славољуб Муслин нови селектор

Национални тим Србије у квалификацијама за предстојеће Светско првенство у Русији,које стартују у септембру, предводиће Славољуб Муслин (62). Овакву одлуку донео је

Одбор за хитна питања ФСС који је јуче заседао у Старој Пазови, а након што је дошло до споразумног раскида сарадње са Радованом Ћурчићем. Орловима одавно не иде, све кредите су потрошили и нешто је морало да се промени. По устаљеној пракси цех је платио селектор.

Усвојен је комплетан извештај Одбора за спровођење избора у ФС Србије. Чланови Одбора за хитна питања једногласно су изабрали Славољуба Муслина, некадашњег успешног фудбалера и дугогодишњег трофејног тренера, за новог селектора „А” репрезентације наше земље. Са Муслином ће бити потписан уговор до краја предстојећег квалификационог циклуса за Светско првенство које ће 2018. године бити одржано у Русији, уз аутоматску опцију продужетка до евентуалног пласмана у бараж као и на сам завршни део Мондијала у случају учешћа нашег најбољег националног тима на светској смотри.

У улози предлагача новог селектора били су Илија Петковић, саветник председника ФСС за питања „А” репрезентације и Слободан Павковић, председник Стручно-струковне организације фудбалских тренера Србије. Подсетимо, прошле недеље Радован Ћурчић и ФС Србије су споразумно раскинули уговор о професионалном односу.

Чланови Одбора су се и овом приликом захвалили Радовану Ћурчићу  на раду у претходном периоду и пожелели му све најбоље у наставку каријере. Потом је донета одлука о именовању Славољуба Муслина, како би се на време извршиле све припремне радње везане за предстојеће пријатељске утакмице „А” репрезентације Србије - против Кипра (25. мај, Ужице), Израела (31. мај, Нови Сад) и Русије (5. јун, Монте Карло).

У образложењу одлуке о избору Муслина за селектора, чланови Одбора за хитна питања су изразили уверење да је реч о искусном и квалитетном стручњаку, који ће ауторитетом и знањем повести национални тим ка пласману на Светско првенство 2018. године. Нови селектор наше репрезентације рођен је 15. јуна 1953. године у Београду. Каријера Славољуба Муслина, како играчка тако и тренерска, изгледа импресивно.

У играчкој каријери најјачи утисак је оставио играјући за Црвену звезду између 1975. и 1981. године, а наступао је и за ОФК Београд, БАСК, Рад, Лил, Брест и Кан. Богата тренерска каријера траје већ 27 година, а поред рада у два мандата у Црвеној звезди (три титуле шампиона и Куп), Муслин је тренирао и Брест, По, Бордо, Ланс, Ле Ман, Видад Казабланку, Левски, Металург Доњецк, Локерен, Локомотиву из Москве, Химки, Динамо из Минска, Анортозис, Краснодар, Амкар и Стандард из Лијеж.

З. Рангелов
 

Кокеза мења Караџића

Уз одлуку о новом селектору постало је јасно да фудбалска Србија добија и новог председника на изборној скпштини 20.маја,  а то ће бити Славиша Кокеза.
На седници Одбора за хитна питања анализиран је и извештај Одбора за спровођење избора у ФС Србије за мандатни период 2016-2020. Овом приликом је подржана приспела кандидатура од стране ФС Војводине, ФС Региона западне Србије, Удружења фудбалских клубова Прве лиге „Србија”, Стручно-струковне организације судија и ФС Региона источне Србије да Славиша Кокеза, актуелни председник ФС Београда, буде кандидован за функцију председника Фудбалског савеза Србије у поменутом мандатном периоду.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести