СЛС-11.коло: Јавор - Црвена звезда 2:4 (1:2)

Звезда се вратила на победнички колосек. После Војводине савладан је и Јавор, па шампион на двонедељну паузу у првенству одлази са лидерске позиције.

ИВАЊИЦА: Стадион крај Моравице, гледалаца 3500, судија: Мажић (Врбас), стрелци: Каришик у 45. и Елиомар у 89. за Јавор, а Доналд у 37. Сикимић у 45+1. Ле Талек у 58. и Ристић у 90+4. минуту за Црвена звезду. Жути картони: Томановић, Терзић (Јавор).

ЈАВОР: Џогатовић 6, Каришик 7, Томановић 6, Елиомар 7, Стојаковић 7, Ђокић 6, Миловић 6, Терзић 6 (Лаковић), Амановић 6 (Севић), Спремо 6 (Гафуров), Бједов 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић 6, Цветковић 6, Луковић 7, Рендулић 6, Анђелковић 7, Ле Талек 7, Доналд 7, Канга 7 (Бабунски), Моуче 6 (Ристић 7), Срнић 6, Сикимић 7.

Звезда се вратила на победнички колосек. После Војводине савладан је и Јавор, па шампион на двонедељну паузу у првенству одлази са лидерске позиције. У занимљивом дуелу на стадиону крај Моравице, пре свега због голеаде, Јавор је пружио снажан отпор фавориту и можда је уз мало више спортске среће могао и до повољнијег резултата. Црвено-бели са „шареним” тимом опет су захваљујући индивидуалном квалитету готово рутински освојили бодове.

Домаћин је у већем делу првог полувремена био ангажованији и конкретнији тим. Већ у 9. минуту Ђокић главом не користи „зицер”. Узвратила је и Звезда преко Анђелковића чији ударац је укротио Yогатовић. У равноправној борби аплаузе је заслужио Ђокић у 27. минуту после феноменалног волеј ударца са дистанце који је ефектном парадом зауставио голман Манојловић.

Финиш полувремена донео је и голове. У 37. минуту Доналд је још једном потврдио да поседује одличан ударац. Са преко 20 метара топовским шутем преварио је Yогатовића за вођство гостију. Ипак, Јавор се није предавао и неспретну интервенцију Цветковића искористио је у 45. минуту Каришик - 1:1.
Звезда практично само што је кренула с центра стиже и до другог поготка. Канга је дуго вукао лопту, на време асистирао Сикимићу који је без проблема поготио за 1:2. Протествовали су фудбалери Јавора, јер су сматрали да је гол постигнуг из офсајд позиције, али судија Мажић није имао никакву дилему.

У слабијем ритму одигран је наставак меча у којем Звезда већ у 58. минуту стиже до убедљивих 1:3. Опет је то био ударац са дистанце, овога пута Ле Талека, али је лопта на путу до гола закачила Миловића и Yогатовић је опет био матиран.
Финиш меча доноси још два поготка, Елиомар да се ублажи пораз, односно резервиста Ристић да Звезда потврди победу.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести