СЛС-11.коло: Партизан - Младост (Л) 3:1 (1:0)

Фудбалери Партизана забележили су пету узастопну победу у првенству. Савладали су Младост из Лучана са 3:1 (1:0).

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 3000, судија: Васић (Нови Жедник), стрелци: Леонардо у 45. Ђурђевић у 60. и Божинов у 67. за Партизан, а Бојовић у 57. минуту (из пенала) за Младост. Жути картони: Крзнарић, Пешић, Шатара (Младост).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 6, Балажиц 6, Миленковић 6, Милетић 6, Евертон 7, Јевтовић 6 (Илић 7), Леонардо 8, Јанковић 6, Ђурђевић 7 (Косовић 6), Ђурђић 6 (Божинов 7).

МЛАДОСТ: Крзнарић 6, Пешић 6, Шатара 6, Милошевић 6, Саничанин 6 (Тумбасевић 6), Протић 6, Пејовић 6, Радивојевић 6 (Симић), Јовановић 7, Милосављевић 6, Бојовић 7.

Фудбалери Партизана забележили су пету узастопну победу у првенству. Савладали су Младост из Лучана са 3:1 (1:0).Почетак утакмице наговестио је да ће Младост бити тврд орах за београдске црно-беле. Лучанци су затворили све прилазе свом голу тако да су се сви напади Партизана завршавали на ивици казненог простора гостију.

Први озбиљнији ударац ка голу упутили су Београђани тек у 25. минуту, али је Крзнарић добро интервенисао. Утакмица је била толико несадржајна да малтене није било акције која би заслуживала простор у новинарској бележници. Ипак, и таква јалова игра могла је у 35. минуту да донесе предност Партизану.

Једна добро убачена лопта са стране прошла је поред неколико црно-белих нападача и завршила у гол ауту. И онда, када се учинило да ће се први део игре завршити без голова на сцену је ступио Леонардо. У 45. минуту, из слободног ударца, закуцао је лопту у горњи десни угао Крзнарићевог гола. Прекрасан погодак и практично једини светао тренутак у првом полувремену.

У наставку, Лучанци су кренули смелије ка Кљајићевом голу. Награда је стигла у 57. минуту. Ђурђић је без икакве потребе у свом казненом простору фаулирао Јовановића, а досуђени једанаестерац Бојовић је претворио у погодак. Но, гости се нису дуго радовали. Само после три минута Ђурђевић је лепим лоб ударцем поново довео црно-беле у вођство.

Али, већ минут-два касније Младост је била у прилици да поново изједначи. Пејовић је из изгледне позиције шутирао изнад пречке. Наставак је био много садржајнији од првог дела. Играло се отвореније. Ређале су се опасне акције и у 67. минуту добро проиграни Божинов је прецизним ударцем повећао вођство Партизана.

До краја, црно-бели су имали још неколико прилика, неколико пута и Младост опасно запретила, али мреже су остале нетакнуте.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести