СЛС-11.коло:ОФК Бачка – Вождовац 2:1 (0:0)

Фудбалери ОФК Бачке остварили су трећу овосезонску победу, сасвим заслужено, надвисивши на свом терену екипу београдског Вождовца са 2:1.

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион „Славко Малетин – Вава“, гледалаца око 2.000, судија: Новица Анђеловски (Качарево). Стрелци: Илић у 64. и 89. минуту за ОФК Бачку, а Галић у 86. минуту за Вождовац. Жути картони: Илић (ОФК Бачка), Петровић, Ћирковић (Вождовац).

ОФК БАЧКА: Степандић 8, Николић 7, Јосимов 7, Илић 8, Ђурић 8, Бјелош 7, Мојсиловић 7 (Галић 7), Луковић 8, Чековић 7 (Зечевић 7), Тривуновић 8, Миловац 7 (Рогач 7).

ВОЖДОВАЦ: Милошевић 6, Галић 7, Благојевић 6 (Ћирковић 6), Михајлов 7, Јовановић 7, Филиповић 7, Петровић 6 (Стојановић 7), Путинчанин 7, Лукић 7, Георгијев 7 (Ступаревић 7), Дражић 7.

Фудбалери ОФК Бачке остварили су трећу овосезонску победу, сасвим заслужено, надвисивши на свом терену екипу београдског Вождовца са 2:1. У самом финишу утакмице виђена је веома узбудљива завршница након које су се радовали домаћи.

Прво полувреме је потпуности припало Београђанима који су по пропуштеним зицерима требали да на одмор оду са предношћу од 3:0. Наиме, већ у другом минуту је Дражић био очи у очи са голманом Степандићем, али је чувар мреже Паланчана одлично интервенисао и спасио сигуран гол пославши лопту у корнер.

У 22. минуту је главни судија показао на белу тачку за госте, пошто је у шеснаестерцу Бачкопаланчана „непрописно“ заустављен Дражић. То је изазвало буру негодовања код домаће публике, али је шут са беле тачке Петровића зауставио голман ОФК Бачке. У 40. минуту нова одлична прилика за Београђане и нова парада голмана ОФК Бачке Степандића.

Бачкопаланачки фудбалери су у друго полувреме ушли са много више жеље, хтења и борбености и то је резултирало вођством. Наиме, средином другог дела у 64. минуту Тривуновић је извео слободан ударац искоса са десне стране упутивши центаршут пред сам гол гостију, највише је у гужви скочио Илић и довео ОФК Бачку у вођство.

Паланчани су опасно угрозили гол гостију преко Луковића који је у 65. минуту сасвим искоса са десне стране погодио спољни део стативе. Паланчани су затим имали колосалну прилику преко Чековића у 67. минуту који је ишао сам на голмана гостију, али га је у одсудном тренутку сустигао један одбрамбени играч Вождовца и спасио своју мрежу. Одлична млада екипа Вождовца се ни тада није предавала, играли су брзо и имали опасне нападе, али је одбрана Паланчана одолевала до 86. минута када је центаршут са леве стране у изједначујући гол претворио Галић.

Међутим, да бодоиви остану у Бачкој Паланци побринуо се поново Немања Илић у 89. минуту. Наиме, поново је Тривуновић извео слободан ударац искоса са десне стране, готово са истог места као код првог гола, убацио је лопту на другу стативу један играч домаћих је шутирао и погодио пречку, лопта се одбила и Илић је буквално угурао у мрежу. Овоме додајмо најблаже речено несигурно вођење утакмице главног судије Анђеловског из Качарева.

Д. Зорић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести