СЛС-19.коло: До бодова лакше од очекиваног

Нема шта, фудбалери Војводине најозбиљније су схватили поруку свог тренера Ненада Лалатовића да су најбољи играчи они који истрче на терен

Војводина – Напредак 2:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 1.500, судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Ковачевић у 39. и  Л. Зличић у 54. минуту. Жути картони: Планић (Војводина), а Фримпонг и Пројић (Напредак).

ВОЈВОДИНА: Кордић 7, Лакићевић 7, Ковачевић 7, Планић 7, Антић 7, Јованчић 7, Л. Зличић 7 (Ђуришић), Палочевић 7, Бабић 7 (Нешковић), Трујић 7 (Стаменић), Ашћерић 8.

НАПРЕДАК: Н. Петровић 7, Симоновић 6 (Вулић), Лековић 6, Младеновић 6, Фримпонг 6, Урошевић 6 (Јововић), Шљивић 6 (Пројић 6), Б. Петровић 6, шарац 6, Гобељић 6, Н’Диаје 6.

Нема шта, фудбалери Војводине најозбиљније су схватили поруку свог тренера Ненада Лалатовића да су најбољи играчи они који истрче на терен. Уз то, млади стручњак је безусловно рекао и да је обавеза пред тимом да освоји три бода и црвено-бели су то, можда и лакше него што се очекивало, и учинили. Иако су наступили без четворице стандардних првотимаца (Пушкарића, Максимовића, Мелега и Малбашића), Новосађани су одиграли добру утакмицу, држали све конце игре у ногама и, на крају, постигли два гола за нову, 13. победу у овом првенству.

Права је штета што, упркос бесплатном улазу на трибине, дерби сусрету на стадиону “Карађорђе” није присуствовало више гледалаца. Јесте време било веома хладно, али су се младићи у црвено-белим дресовима потрудили да разгале срца свих оних који навијају за њих. Мозаик који је сложио Лалатовић деловао је практично без грешке, уз пуно трчања и створених прилика. Крушевљани могу да захвале голману Николи Петровићу што још нека лопта није завршила у њиховом голу, јер да је било тако - не би било незаслужено.

Расположен за игру био је високи Никола Ашћерић, који се можда није истекао постизањем погодака, али је био сјајан асистент. Већ у 9. минуту разменио је дупли пас са Синишом Бабићем који је добро шутирао, а Петровић зауставио тај ударац. У 31. минуту поново су ова двојица фудбалера Воше разменила пасове, Бабић је остао сам пред Петровићем, али је чувар мреже Напретка још једном био одличан у интервенцији.

Међутим, у 39. минуту спаса за госте није било. Слободан ударац извео је Бабић, лопта је прелетела све играче у срцу шеснаестерца, а на правом месту био је високи Владимир Ковачевић, који је одлично реаговао и ударцем главом пронашао пут лопти до мреже у супротном углу. Вођство домаћина  могло је да буде дуплирано минут касније, када је Палочевић сјајно шутирао, а поново се истакао голман гостију.

Није Воша одустајала од офанзиве, па је на почетку другог дела игре Палочевић поново испробао ударац, а лопта је фијукнула поред левог дирека гола Напретка. И пет минута касније Бабић је испробао шут, с истим епилогом. А онда, играо се 54. минут, Ашћерић је сјајно упослио младог Лазара Зличића, који је као брзи воз протутњао кроз пукотину у одбрани тима из Лазаревог града. Изданак новосадске фудбалске школе избио је сам пред Петровића и, маниром искусног аса, савладао га по други пут.

Ни тада Воша није стала, желела је још више, па је у 74. минуту Јованчић изврсно шутирао са 18 метара, Петровић још лепше одбранио, а Ашћерић погодио мрежу из одбитка. Одлични арбитар Мажић, међутим, оправдано је поништио погодак, због офсајда.
Занимљиво је да је једини ударац у гол Војводине Напредак упутио у првом минуту надоканде времена, када је Бранимир Петровић оштро шутирао, а опрезни и промрзли голман Марко Кордић био на висини задатка.

A. Предојевић

 

Зличић у стартној постави

Млади, 19-годишњи Лазар Зличић, којем је тренер Лалаовић пуно пута пружио шансу да с клупе уђе у игру у наставку већег броја утакмице, јуче је коначно  био стартер. Трудио се пуно, доста и претрчао, а круна наступа био је прелеп гол којег је постигао у 54. минуту.

Палочевић капитен

Како у екипи није било Дејана Мелега, ни искусног Дарка Пушкарића, екипу Војводине на терен је, први пут у улози капитена, извео Александар Палочевић. Добрим играма у овој сезони, млади фудбалер је заслужио ту част и одиграо је утакмицу како и приличи правом капитену.
 

НЕНАД ЛАЛАТОВИЋ ЗАДОВОЉАН ИЗДАЊЕМ СВОЈЕ ЕКИПЕ,ИВАНОВИЋ ЧЕСТИТАО ДОМАЋИНУ
Вошин дрес има велику тежину

По завршетку дуела између Војводине и Напретка, тренер Новосађана Ненад Лалатовић није скривао задовољство због игре и победе своје екипе.
- У утакмицу смо ушли без четворице важних и стандардних играча - нагласио је Лалатовић. - Рекао сам момцима да је дрес Војводине велики и тежак и да ако га неко заслужи - тај онда има и квалитет.

Кадровске проблеме нисам уопште хтео да прихватим као било какав алиби, јер ми смо Војводина и увек пред собом морамо да имамо исте циљеве, без обзира на то ко је на терену. Драго ми је што су играчи који су добили прилику показали да вреде и да заслужују да играју за овај клуб и што су голове постигли Ковачевић и Зличић, који су деца Војводине. Драго ми је посебно због гола Зличића, који је урадио оно што увежбавамо на тренинзима, а то је улазак везних играча из другог плана у сам шпиц напада. У наставку сам прилику пружио још тројици играча пониклих у нашој омладинској школи - Стаменићу, Ђуришићу и Нешковићу.

Тренер Напретка Драган Ивановић је овако оценио утакмицу:
- Војводина је играла без четворице, а ми без двојице стандардних играча. Код нас није било Марковског и Вукановића, плејмејкера и првог стрелца. Домаћин је био бољи за та два гола и, реално, толика је отприлике и разлика између екипа. Честитам Новосађанима, а ми се окрећемо следећој утакмици с екипом Младости .

А.П.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести