Смењен Ненад Голијанин

На ванредној Скупштини Одбојкашког савеза Србије изгласано је неповерење дојучерашњем председнику Ненаду Голијанину, а за то је гласало 43 од 47 присутних делегата.

То је уједно и повод одржавања ванредне Скупштине, а коју је заказао Голијанин због медијске “хајке” која је почела после његове уздржаности на гласању за пријем Одбојкашког савеза Косова у Међународну одбојкашку фамилију. Читав сценарио могао је и раније да се закључи јер је, као никад пре, одбојкашка Србија устала и ујединила се против самовољног става бившег председника Ненада Голијанина.

- Исти ови људи су ме поставили на место председника пре шест месеци и могу да кажем да мислим да сам своје обавезе испуњавао веома часно. Познато је шта се све десило у Аргентини, али кренула је лавина која није могла да се заустави, а потекла је из неког извора. Завладао је популизам који никада ништа добро није донео и мислим да нас не води у добром смеру. Никада нисам дао да се дира Одбојкашки савез, покренуо сам многе ствари и пројекте и евидентан је напредак у последњих неколико месеци. И даље ћу остати човек одбојке и надам се да ће наш Савез остати авангарда нашег друштва - рекао је Голијанин.

У име предлагача који су се залагали за смену бившег председника скупу су се обратили Богдан Мамузић, председник Удружења одбојкашких клубова првих лига и Петар Богуновић, председник Одбојкашког савеза Војводине. Они су осудили Голијаниново уздржавање на гласању на Конгресу ФИВБ у Аргентини и тражили његову смену која је уследила веома брзо, без већих дискусија и одлагања.

- Увек смо били за пример свима, медаље и успеси свих наших репрезентација били су понос наше нације. Сматрали смо да је уздржани глас Голијанина морао да буде глас против, јер је то једино морално што можемо да урадимо према људима и спортистима из наше јужне покрајине. Сви смо се ујединили, изнели неслагање и драго ми је што смо на Скупштини завршили оно што смо започели 11. октобра када је ОСВ први повео причу за смену председника. Наставићемо да радимо у интересу наше одбојке, а за непуна два месеца бираћемо новог председника - истакао је Петар Богуновић, председник Одбојкашког Савеза Војводине.

Одбојкашки Савез Војводине први је устао против самовоље председника, покренуо причу о његовој смени, а потом су се укључили клубови са Косова и Метохије те удружења клубова тренера и судија. Могао је Голијанин да избегне данашњу немилу сцену по њега, да је на седници ИО ОСС поднео оставку која је од њега тражена, али је ипак одлучио да ту одлуку донесе Скупштина. После изгласавања неповерења председнику Голијанину одлучено је да ће нашу кровну одбојкашку организацију водити радна група у саставу Владимир Грбић, Богдан Мамузић и Петар Богуновић. За тај предлог гласало је 44 делегата, два су била уздржана. Они ће водити Савез до наредне редовне Изборне скупштине која ће се одржати у наредних 60 дана.

М. Ристић

Инцидент на Скупштини

На Скупштини у Хотелу "М" дошло је и до инцидента када је Симо Спасић, председник Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ, упао и одржао говор којим је позвао Голијанина да оде.

(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести