Шпанци славили у арени

После четири Звездине победе, Басконији је први пут успело да савлада црвено-бело. Практично од почетка утакмице Шпанци су били у предности и заслужено славили.

Црвена звезда – Басконија 63:70 (15:22, 13:15, 20:22, 15:11)

БЕОГРАД: дворана: Комбанк Арена, Гледалаца:  16.578, Судије: Замојски (Пољска), Папапетру (Грчка), Балак (Изреал).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс, Дангубић 7, Митровић 4, Лазић 3, Симоновић 11, Џенкинс 9, Гудурић 12 (4ас), Јовић  7, Кузмић 3, Бјелица 7.

БАСКОНИЈА:  Ларкин 16 (6ас), Акогнон, Војтман 11, Ханга, Бубоа 16, Блажић 7, Диоп 4, Тили 3, Шенгелија 6, Бадингер 7, Луж.

Звезда је играла испод нивоа приказаног у досадашњем делу Евролиге.

Исувише лако је екипа гостију постизала кошеве у уводним минутима, па је почетак меча обележила блага предност Басконије. На половини прве деонице било је 4:10 за Шпанце. Иако је Звезда читаву четвртину била у заостатку, ритам игре је био стабилан, а предност гостујуће екипе „подношљива“ – 15:22.

Први минут друге деонице протекао је у промашеним шутевима за три поена на обе стране. Звезда је и даље била несигурна, а Басконија је одржавала вишак из прве четвртине. До двоцифрене, и у том тренутку највеће предности, Шпанци стижу у 15. минуту игре до 19:29. Мало шта је црвено-белима полазило за руком, играли су испод нивоа приказаног у прва четири европска меча. Резултат на полувремену био је 28:37 за госте.

На почетку другог полувремена први поени Симоновића, закуцавање, а затим и тројка, дали су наду да црвено – бели могу надокнадити заостатак из првог дела игре. Ипак, након мини - серије Београђана уследило је неколико везаних кошева Басконије. У 25. минуту меча дефицит црвено-белих поново је био двоцифрен (35:46). До краја четвртине Звезда је имала добру серију и стигла на минус пет, али су гости поново успели да се одлепе и на последњи одмор оду са предношћу 48:59.

Нису се предавали црвено-бели у последњој четвртини, на кош противника одговарали су истом мером. Седам минута до краја меча Симоновић је погодио уз фаул, а Звезда се поново примакла на минус пет (61:66). Цела Арена била је на ногама у тим тренуцима. Пуно прекида обележило је последњу четвртину, па се игра практично одвијала на линији за слободна бацања. У 37. минуту Звездин заостатак био је шест поена. Иако су у последњој четвртини црвено-бели били бољи резултатски, то је било недовољно да се надокнади минус.

М. Бороцки

Радоњић: Нећу да критикујем, добићемо Партизан
Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је вечерас да је Басконија заслужено славила у Комбанк арени, али да је уверен да ће његов тим победити Партизан и исправити ствари.

"Још једна утакмица са великим тимом. Моја очекивања је потврдила екипа из Шпаније, која је одлично отворила дуел. Изгубили смо много лопти на старту меча, што је Басконија казнила и стекла предност. Борили смо се, нисмо успели и морам да признам да је Басконија била боља", рекао је Радоњић на конференцији за медије.

На питање да ли разлог пораза лежи у слабом нападу црвено-белих, Радоњић је рекао:

"Играли смо против атлетски јаког тима, који може да игра одбрану на високом нивоу. Не може да се анализира на основу једног меча, већ је 12. ове сезоне, и нормално је да се десе осцилације", рекао је Радоњић, после само 63 поена против Баскијаца и поновио да клуб тражи решење око појачања, али да није све идеално.

Он није желео да критикује играче, истакавши да ће такве ствари решавају у свлачионици.

"Нећу да критикујем јавно, зна се где се то ради. То је довољно. Ако би неко 10 месеци играо фантастично било би чудо", поручио је Радоњић.

Он је уверен да ће Звезда добити предстојећи вечити дерби, први ове сезоне у АБА лиги, који се игра у понедељак.

"Добићемо тај меч. У Евролиги играмо са Басконијом и Панатинаикосом, то је другачији ниво. Многи су прогнозирали да ћемо бити 16, што сигурно нећемо, а везаност пораза не значи пад форме. То је можда књишки, али не гледа се само тако. Грешили смо, борили се, али није било довољно да се савлада Басконија", закључио је Радоњић.

Навијач Звезде вређао тренера Алонса

Један навијач Црвене звезде упао је вечерас на конференцију за медије после утакмице са Басконијом у Евролиги и вређао гостујућег тренера Сита Алонса.

Навијач је прекинуо говор шпанског тренера, а већи инцидент спречили су редари и одвели га из сале.

Алонсо је био збуњен, али није разумео увреде "навијача" који је причао на српском.

Тренер Басконије је у кратком обраћању у Комбанк арени истакао велики значај тријумфа свог тима.

"Била је ово веома важна утакмица за нас, а победити Звезду у Београду је јако тешко. Отворили смо добро утакмицу, стекли предност, али је Звезда у наставку агресивном игром одговорила. Мислим да је на крају пресудио наш напад", рекао је Алонсо.

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести