Шпанкиње мирније у завршници

Србија – Шпанија 59:65 (18:19, 13:12, 13:15, 15:19)

РИО ДЕ ЖАНЕИРО: Хала “Арена младих”, гледалаца: 3.478, Вазкез, Пастушјак, Куело.

СРБИЈА: Радочај 2, Петровић 12, Чађо 3, Крњић, Јовановић 5, Миловановић 17, Бутулија 2, Црвендакић, Станковић, М. Дабовић, А. Дабовић 4, Пејџ 14.

ШПАНИЈА: Ромеро, Николс 6, Домингез 6, Торенс 7, Палау 7, Ћаргај 15, Родригез, Паскуа, Круз 13, Кеведо, Гил, Ендур 11.

Кошаркашице Србије поражене су на старту Олимпијских игара од веома квалитетне Шпаније, али попустиле су тек у завршници и пораз је убедљивији него што је реално.

Изабранице селекторке Марине Маљковић су пружиле одличан отпор, у последњу четвртину су ушле са кошем заостатка, али нису успеле да дођу до преокрета.

Потпуно су подбациле сестре Дабовић, Ана је одиграла 26 минута без поготка из игре (из седам покушаја), док је Милица на терену провела нешто мање од десет минута, без поена уз три асистенције и два скока.

Наше девојке су одлично отвориле утакмицу, водиле су у једном тренутку 13:4, предњачила је Јована Миловановић, а после серије од 5:0 селекције Шпаније пробудила се и Данијел Пејџ. У прилично чврстој игри до краја прве деонице противнице наше репрезентације су се боље снашле и на први мали одмор отишле с поеном вишка.

Шпанија је другу деоницу отворила са четири узастопна поена, пре него што је Дајана Бутулија погодила за два. Ипак, селекција Србије никако није успевала да изједначи резултат, Миловановић није могла све сама, али јој се у правом тренутку придружила Тамара Радочај и полагањем на минут до краја полувремена донела минималну предност Србији.

На 41 секунд до великог одмора Николс је била половично прецизна са линије слободних бацања, па су уследила два промашаја за три поена, Миловановићеве и Петровићеве - 31:31.

Полувреме је Миловановићева завршила са 13 поена, а на другој страни најзапаженија је била Ндур са седам погодака и десет скокова. За 20 минута ниједна екипа није успела да погоди тројку, Србија је покушала пет, а Шпанија шест пута.

Првом тројком на утакмици Соња Петровић је донела предност Србији на старту другог полувремена, резултатска клацкалица је настављена у наредним минутима, све до поготка ван линије 6,75 за Ћарагај. Ново поравнање је донела Пејџ, али је Крус на два минута до краја деонице полагањем обезбедила предност од два поена за Шпанију пред последњу четвртину - 46:44.

Ћаргај је последњих десет минута отворила тројком, играло се поен за поен, али је на сваки наговештај повратка Србије Шпанија имала одговор. 

Ана Дабовић је погађала само са линије слободних бацања, Миловановић је у последњем минуту везала четири поена и смањила на посед заостатка, али до потпуног преокрета није дошло, Ендур је ставила тачку на меч поенима на четири секунде до краја.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести