Шпановић државним рекордом освојила бронзану медаљу

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Рију, у скоку у даљ,

остваривши и нови државни рекорд 7,08 метара.
Шпановићева је рекорд и скок за медаљу остварила у петој серији, али то није било довољно да се победе Американке Тијана Бартолета (7,17) и Бритни Риз (7,15).

Ово је трећа медаља за Србију у Рију, а прва за српску атлетику на Олимпијским играма после 60 година.

 

Шпановић: Медаља је ту, али остаје горак укус у устима
Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић није била задовољна освајањем бронзане медаље на Олимпијским играма, упркос новом државном рекорду од 7,08 метара.

"Медаља је ту, али остаје горак укус у устима, јер нисам успела да изведем оно што сам планирала. Било је ово једно од најтежих такмичцења, мислила сам да сам спремна за сваку борбу, жао ми је што нисам могла више", изјавила је Шпановићева за РТС.
Она је ипак пронашла и добре стране, пре свега психолошки моменат, јер је најбољи скок остварила након сјајних резултата Американки Тијане Бартолете (7,17) и Бритни Риз (7,15).

"Свакако да сам психички много стабилнија, јер да нисам не би могла да се вратим после њихових скокова, али једноставно данас нисамамогла да произведем жељени скок", закључила је Шпановићева уз констатацију да ће сигурно имати нову прилику за златну медаљу за четири године на Играма у Токију.

 


Вучић честитао Богдановић и Шпановић освајање медаља
Премијер Србије Александар Вучић честитао је репрезентативки Србије у теквондоу Тијани Богдановић и атлетичарки Ивани Шпановић освајање медаља на Олимпијским играма у Рију.
"Свака част, Тијана и Ивана, на сребрној и бронзаној медаљи за Србију", навео је Вучић на Твитеру.

Богдановић је рано јутрос освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рију, у категорији до 49 килограма. Она је у финалу изгубила од Корејке Ким Сохуи 7:6.
Шпановић је освојила бронзану медаљу у скоку у даљ, остваривши и нови државни рекорд - 7,08 метара.
То је трећа медаља за Србију у Рију, а прва за српску атлетику на Олимпијским играма после 60 година.

 

Удовичић честитао Богдановић и Шпановић освајање медаља
Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је репрезентативки Србије у теквондоу Тијани Богдановић и атлетичарки Ивани Шпановић освајање медаља на Олимпијским играма у Рију.

Удовичић је Тијани Богдановић поручио да је понос Србије и да је "исписала нове странице олимпијске историје", а Ивани Шпановић да је благо и понос наше земље.
"Тијана ти си понос Србије, ти си спортско чудо и наша нада у коју смо веровали и која нас је обрадовала до суза! Свака част, показала си колико огромно срце и снагу имаш са само 18 година и на својим првим Олимпијским играма показала како се бори за своју земљу, за Србију! Ти си исписала нове странице олимпијске историје и честитам и теби, твом тренеру и целом стручном штабу на овом планетарном успеху који сте заслужили! Браво“, наводи се у честитки Удовичића.

У честитки Ивани Шпановић, Удовичић је истакао да је она после 60 година донела светски атлетски сјај нашој земљи.
"Ти си благо наше земље, понос Србије, од срца честитам теби, твом тренеру и Атлетском савезу Србије на овом величанственом успеху! Браво", наводи се у честитки Удовичића.
Богдановић је рано јутрос освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рију, у категорији до 49 килограма. Она је у финалу изгубила од Корејке Ким Сохуи 7:6.

Шпановић је освојила бронзану медаљу у скоку у даљ, остваривши и нови државни рекорд - 7,08 метара.
То је трећа медаља за Србију у Рију, а прва за српску атлетику на Олимпијским играма после 60 година.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести